2021. március 14., vasárnap

ÉS AKKOR ÚGY BEZÁRT AZ ORSZÁG, HOGY ELINDULT A BOLTI ROHAM - A HVG HETI GAZDASÁGI ÖSSZEFOGLALÓJA

HVG
Szerző: hvg.hu
2021.03.14.


Nyilvánosságra hozta a kormány a vakcinaszerződéseket; beadták a törvényjavaslatot a fiatalok adókedvezményéről; az eddiginél szigorúbb, de így is sokat megengedő lezárások kezdődtek, amelyeknél sokan keresték a kiskapukat. 
Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Hétfő éjfélkor életbe léptek az új járványügyi szigorítások, köztük a boltzárral, előtte a hétvégén azonban még gyorsan megrohamozták az emberek a boltokat – hogy aztán hétfő reggel az élelmiszerüzletek kinyissanak, pontosan úgy, ahogy arról szó volt, hiszen csak a nem létszükséglethez szükséges termékeket árusító boltokat kellett bezárni. Így pedig sok helyen láthatott tömegjeleneteket, aki arra járt. Egyes üzletek aztán a hét elején lehetővé tették a webshopjukban interneten keresztül rendelt termékek személyes átvételét az amúgy bezárt üzlet ajtajában, parkolójában.

Az Ikeákat az elmúlt hétvégén például kék szatyorért és elemekért rohanták meg. Azokban a boltokban pedig, amelyek nyitva maradhatnak, az is megismétlődik, amit tavaly ilyenkor már láthattunk: 50-100 százalékkal több WC-papírt, zsebkendőt és papírtörlőt adnak el a hipermarketekben, mint mielőtt a kormány járványügyi szigorítást jelentett be. A Velencei-tónál pedig annyian voltak a múlt hétvégén, hogy most arra kérték az ottani büféseket, inkább ne nyissanak ki. Majd Nagy István agrárminiszter azt jelentette be: ugyan a virágboltoknak be kellett zárniuk, de a piaci virágos standok továbbra is nyitva tarthatnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.