2021. március 27., szombat

GARANCIÁK NÉLKÜL, VAKON KELLETT BELEMENNIÜK AZ EGYETEMEKNEK A MINISZTÉRIUM ÁLTAL SZORGALMAZOTT MODELLVÁLTÁSBA

444.HU
Szerző: HORVÁTH BENCE
2021.03.27.


Újabb részletek derültek ki arról, hogy mennyire vakon kellett igent mondaniuk a modellváltásra a magyar egyetemeknek. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő számolt be arról szombaton a közösségi oldalán, hogy az úgynevezett egyetemi modellváltással kapcsolatban a Pécsi, a Szegedi és a Debreceni Egyetemhez fordult.

Mint írja, a Szegedi és a Debreceni Egyetem rektora szerint titkosak a döntéssel kapcsolatos anyagok, mert „további döntés megalapozását szolgálják”. Ami persze fura, hiszen az egyetemek vezetése már belement abba, hogy magánegyetemmé alakítják az intézményt.

A Pécsi Tudománegyetem rektora viszont Szél elmondása szerint korrekt módon válaszolt az adatkérésére, és elküldte a szenátusi ülésre készült előterjesztést, tájékoztató anyagot és magát a szenátusi határozatot.

A politikus szerint a dokumentumokból kiderül, hogy nem az egyetemek kezdeményezték a modellváltást: „A fenntartó Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére a Pécsi Tudományegyetem vezetése és karok dékánjai január 8-án tájékoztató megbeszélést folytattak a fenntartó képviselőjével az Egyetem modellváltási folyamatba történő esetleges bekapcsolódásáról.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.