2021. március 19., péntek

„HA VALAKINEK FELAJÁNLJÁK A KÍNAI VAKCINÁT, ÉS VISSZAUTASÍTJA, NE SZÁMÍTSON ARRA, HOGY MI MAJD KÉT HÓNAP MÚLVA BEOLTJUK PFIZERREL”

QUBIT
Szerző: RADÓ NÓRA
2021.03.19.


A Nemzetközi Oltóközpont Kft.-nél 5000 forintért lehet feliratkozni a koronavírus elleni oltásra, immár hónapok óta. Csakhogy, bár a vállalkozás az összes létező vakcinagyártóval kapcsolatban áll, még mindig nincs magánúton elérhető vakcina a láthatáron. A budapesti fővárosi kormányhivatal vizsgálja, hogy a cég tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat-e.


Magyarországon a koronavírus elleni oltást egy internetes kalkulátor alapján a jelenlegi trendek szerint egy harmincas éveiben járó, az oltási rendben semmilyen kockázati csoportba nem sorolható nő vagy férfi elméletileg körülbelül június elején kaphatná meg, és a sorban előtte lévők száma 2,1-2,5 millióra tehető. A rendelkezésre álló vakcinák mennyiségéről egészen március közepéig nem érkeztek reménykeltő hírek, a magyar oltási programban tapasztalható fejetlenség és a várakozás nyűge pedig sokakat arra késztetett, hogy a hivatalos állami oltás helyett más lehetőség után nézzenek.

Az egyik reményekkel kecsegtető oltási alternatívát a Nemzetközi Oltóközpont Kft. ajánlja honlapján már tavaly augusztus vége óta. Eszerint ötezer forint előfoglalási díj befizetésével bárki felkerülhet a koronavírus elleni vakcináért jelentkezők listájára. A cég február elején levelet írt az előfoglalóknak, amiben az állt, hogy ha sikerül leszerződni az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott oltóanyagot kínáló egyik vakcinagyártóval, amellyel már személyes tárgyalások folynak, a legszerencsésebbek akár már március végén megkaphatják a koronavírus elleni védőoltást. Egyelőre ez azonban csak jól hangzó ígéret, főleg azok után, hogy március 18-án, csütörtökön a Budapesti Főváros Kormányhivatala közölte: megvizsgálja, hogy a Nemzetközi Oltóközpont tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat-e azzal, hogy pénzért előjegyzést vesz fel, valamint hogy teljes körű és valós-e a cég honlapján az oltásra vonatkozó tájékoztatás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.