2021. március 27., szombat

HÉTVÉGI OLVASNIVALÓ A SZOMORÚ SZÁMOKTÓL A HIHETETLEN HAJÓBALESETIG

444.HU
Szerző: URFI PÉTER
2021.03.27.


Jó reggelt, ez a napindító hírlevelünk hétvégi kiadása olvasgatós, jórészt hosszabb anyagokkal. Itt lehet feliratkozni erre és a reggeli hírösszefoglalónkra.

SZÁMOK

Egyetlen országban sem ápoltak még kórházban ennyi koronás beteget lakosságarányosan - A járvány egyéves történetében, világszinten is példátlan terhelés hárul a magyar kórházakra. Grafikonos cikkünk szerint, ha régiós adatokat is nézünk, már ott tartunk, ahol Lombardia tavaly tavasszal. A Kórházi Főigazgatóság szerint nem kell elhinni, amit látunk.

A KSH elnökének számai a saját hivatalának adataival sincsenek összhangban a tavalyi többlethalálozásról - Pedig ez fontos adat, mert a kormány szerint ez mutatja meg a járvány elleni védekezés sikerét. Viszont már 50 százalék fölött van azoknak az aránya, akik beoltatnák magukat.

A kormány másfél hónap előnyt adott a brit mutációnak, itt az eredménye - Orbán már egy hónapja tudta, hogy dráma lesz, de kivárt. Most lakosságarányosan világelsők vagyunk a halálozásban és a kórházban fekvő covidosok számában is. Összefoglaló...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.