2021. március 26., péntek

MARUZSA A TANÁROKNAK: HÉTFŐ ÉJFÉLIG REGISZTRÁLJANAK, HA OLTÁST AKARNAK

HVG / ITTHON
Szerző: hvg.hu
2021.03.26.


Eddig a köznevelésben dolgozók 55 százaléka regisztrált, a 180 ezer ember közül 20 ezren kaptak már oltást – derült ki a köznevelési államtitkár nyilatozatából.


A közoktatásban dolgozó 180 ezer pedagógus és oktatást közvetlenül segítő munkatárs 55 százaléka regisztrált már a koronavírus elleni oltásra – mondta a HírTV műsorában csütörtök este a köznevelésért felelős államtitkár. Maruzsa Zoltán arra kérte a többieket, hogy ha szeretnének vakcinát kapni, akkor hétfő éjfélig regisztráljanak, hogy legyen idő kiértesíteni őket és megszervezni az oltásukat. Elmondta azt is, hogy a köznevelésben dolgozók közül eddig már 20 ezren kapták meg az oltást veszélyeztetettségük és életkoruk okán.

Arra a kérdésre, hogy miért most döntöttek a pedagógusok oltásáról, miközben szakmai szervezetek már hónapok óta szorgalmazták ezt, Maruzsa azt válaszolta: az oltóanyagok szűkössége folytán kénytelenek priorizálni a beoltandók körét, és most jutott el odáig az egészségügyi dolgozók és a további veszélyeztetett vagy előnyt élvező csoportok beoltása, hogy sor kerülhet a pedagógusokra is.

Az államtitkár jelezte, jövő héten kezdik kiértesíteni az érintetteket az oltás részleteiről.

A tanárok oltását a Pedagógusok Szakszervezete már január elején szorgalmazni kezdte, de a vezetés, miközben az országok többségében előre vették a tanárokat, egészen az eheti kormányülésig elhárította ezt. A lépésről végül azt követően döntöttek, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a hét elején családvédő civil szervezetekkel folytatott megbeszélést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.