2021. március 26., péntek

SZOPTATÓ ANYÁK ÉS A COVID: MIT TEGYEN, AKI BETEG LETT, ÉS BEADHATÓ-E A KORONAVÍRUS ELLENI VAKCINA?

QUBIT
Szerző: RÁCZ JOHANNA
2021.03.26.


A magyarországi koronavírus-járvány brit variánssal terhelt harmadik hullámában több fiatal fertőződik meg tünetekkel, mint korábban, sőt a súlyos tünetekkel érintettek és a COVID-19 miatt elhunytak átlagéletkora is csökken. Szoptatós anyák is elkaphatják a vírust, annál is inkább, mert egyelőre a vakcinához való hozzáférésük is kétséges, ugyanis a beolthatóságukkal kapcsolatban nincs igazán kialakult protokoll és kipróbált ajánlás.

A Kormányinfón egy kérdésre válaszolva éppen március 25-én közölték , hogy a közeljövőben felülvizsgálják a várandósokra és szoptató anyákra vonatkozó oltási protokollt.

Folytassa-e a szoptatást?

Mit tegyen tehát az a szoptató anya, aki a COVID-19 tüneteit észleli magán? „Ha egy mondatanban akarnék válaszolni, azt mondanám, hogy ugyanúgy szoptasson tovább, sőt” – mondta Dr. Sohr György házi gyermekorvos a Qubitnek. A szoptatási tanácsadók és az immunológusok egyetértenek abban, hogy az anyatej tele van olyan immunanyagokkal, amiket a baba szervezete nem termel, ezért minden csepp anyatej, ami bejut a szervezetébe, növeli a védettségi szintjét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.