2021. március 28., vasárnap

“MODELLVÁLTÁS” NEM MÁS, MINT MEGSZÁLLÁS, AZ EGYETEMI AUTONÓMIA FELSZÁMOLÁSA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.03.27.


Ha valakit érdekel a cinikusan “modellváltásnak” nevezett egyetemi “átszervezés” lényege, akkor tekintsen az SZFE “modellváltására”, amelyben benne van minden, amit erről az újabb hazugságról tudni kell. Az “alapítványosítás” lényege az egyetemi autonómia felszámolása, az egyetemek pártkatonák általi megszállása, és a szabad (kapaszkodjunk meg: “liberális”) szellem “keresztény szellemű” oktatásra való váltása. A “keresztény szellemiség” érvényesítése mindössze ideológiai megszállást, elnyomást, cenzúrát, agymosást jelent, nem pedig a krisztusi alázat és szelídség térhódítását. Ellenkezőleg.

Maga a módszer is inkább nevezhető a “fasiszta állam” erőszakos, központosító gyarmatosításának, amit mindennek lehet nevezni, csak “keresztényinek” nem, ahogy a “keresztény” állami ideológiájának sincs semmi köze a kereszténységhez, mindössze a történelmileg kialakult antiszemita, a felvilágosodást elutasító, antiliberális, antidemokratikus állami, politikai, horhysta “kereszténység” újraélesztése (keresztény az, ami nem zsidó), amely a nemzeti identitást ezzel az önpusztító, hazug ideológiával azonosítja.

Az SZFE azért jó példa, mert ott kimondták, hogy fel kell számolni a “liberális fészket”, és az egyetem fölé egy fasiszta által vezetett kuratóriumot helyeztek, aki előre bejelentette a tisztogatást. Az SZFE tanárai és diákjai hősies ellenállásából tanulva, a további “liberális fészkek” felszámolásához (mert az egyetemi autonómia, az oktatás szabadsága, a nyílt szellem által valamennyi egyetem “liberális fészek”), már nem hangsúlyozták az ideológiai célt, a “keresztény” (értsd: “fasiszta”) szellem érvényesítését. Az egyetemek lerohanását, megszállását, autonómiájuk felszámolását “modellváltásnak” nevezték el, Virág elvtárs után szabadon.

Az új stratégia lényege az lett, hogy praktikus látszatot próbálnak teremteni, mintha csak a finanszírozás módja változna, a struktúra alakulna át, minden egyéb szellemi-ideológiai cél és küldetés nélkül. De az új tényleges vezetés, az alapítványok kuratóriumainak összetétele egyértelműen jelzi, hogy a NER pártkatonáit, ideológiai komisszárjait, vazallusait ültetik az egyetemek fölé, még ha igyekeznek is néhány emberi arcot becsempészni a rendszerbe, akik – Stumpf Istvánhoz hasonlóan – a megtévesztést szolgálják, és ezeknek a korrupt embereknek a tisztességtelenségét bizonyítja, hogy a nevükkel legitimálják ugyanazt a primitív megszállást, ami az SZFE esetében még egy gépesített lövész vezetésével történt. Önáltató hazugság, amikor azt képzelik vagy állítják, hogy majd ők belülről megvédik a szabadságot és az értékeket.

Ez már akkor sem ment, amikor a keresztény urak még elvtársak voltak, és akkor is belülről próbálták bomlasztani a pártot, mert azon kívül, hogy megtévesztettek a részvételükkel másokat, mindig az történt, amit a diktatúra vezetői akartak. S ebben az esetben is egyértelmű az orbáni diktatúra szándéka: a “liberális fészkek” felszámolása, az egyetemi autonómia megszüntetése, ideológiai tisztogatás, az egyetemek NER szolgálatába állítása, agymosott NER-janicsárok képzése: az egyetemek elfoglalása, megszállása, szabadságuk megtörése és a diktatúra ellenőrzése alá helyezése. Némi lopással kiegészítve, mert ezek az emberek anélkül nem tudnak csinálni semmit, hogy közben ne lopjanak el valamit, mert abba belebetegednének...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.