2021. március 16., kedd

NEM VICC: SEMJÉN RETTEG A MENEKÜLT-LAKÓPARKOKTÓL

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2021.03.16.


Más okát nem látjuk annak az általa benyújtott törvénymódosítási tervezetnek, amivel a tömeges migráció veszélye miatt kivenné az önkormányzatok kezéből a településrendezési jogokat. Égető problémáról van szó, főként most, amikor a határok lezárva – kommentálta megkeresésünkre a semjéni lépést Pulai András.


A törvényjavaslat lehetővé tenné a kormány számára, hogy az önkormányzat akaratával szembe menve átminősítsen területeket, akár zöldterületeken is beruházásokat valósíthasson meg, valamint megvonná azt a jogot az önkormányzatoktól, hogy saját területükön meghatározzák a rendezési tervet, és ezen belül az építési szabályokat.

Semjén Zsolt mindezt tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel indokolta, márpedig amit Semjén a parlament elé visz, azt a miniszterelnök magyar hangjaként teszi és kétség nem fér hozzá, az országgyűlés azonnal el is fogadja. Nem lesz ez másként a mostani törvénymódosítási tervezettel sem, ami olyan helyzet elé állíthatja az önkormányzatokat, amit senki sem gondolt volna – megtiltják a helyi építési koncepciók önrendelkezési jogát. Márpedig ki tudná jobban, hogy mit kell és mit nem létrehozni az adott településeken, városokban, ha nem a lokális közösség?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.