2021. március 29., hétfő

OFFSHORE CÉGEK IS FELBUKKANNAK A LÉLEGEZTETŐGÉP- ÉS VAKCINASZERZŐDÉSEK FŐSZEREPLŐI MÖGÖTTI CÉGHÁLÓBAN

HVG
Szerző: OROSZI BABETT
2021.03.29.


Két nőgyógyász és egy gyógyszerész alkotja azt az évek óta együtt dolgozó triót, akik közül ketten dokumentáltan igen közeli kapcsolatban vannak, illetve voltak a járványkezeléssel összefüggésben több mint 100 milliárd forint értékű szerződéseket elnyerő cégekkel. A trió céghálója körül egy időben több offshore cég tűnt fel, van köztük belize-i és vanuatui társaság is.


Több mint 100 milliárd forint. Összességében ekkora értékben rendelt két cégtől védőfelszereléseket, lélegeztetőgépeket és vakcinákat a kormány. Mint azt a hvg360 megírta, a két érintett társaság közül az egyik a Fourcardinal Tanácsadó, a másik a Danubia Pharma, előbbi intézte a védőfelszereléseket és a gépeket, utóbbi pedig az oltóanyagot.

Bár egy ekkora beszerzésnél illene legalább nagyjából közölni, hogy kik a végső haszonélvezői, a nyilvánosan elérhető adatok egyáltalán nem visznek közelebb a megoldáshoz. A Fourcardinal Tanácsadó mögötti cégháló végén két ügyvéd van, a Danubia Pharma tulajdonosairól pedig még az érintett társaság vezérigazgatója is csak annyit árult el az Indexnek: “magyar szakmai befektetők, akik a hazai egészségügy helyzetének javításában látják a jövőjük zálogát”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.