2021. március 22., hétfő

ORBÁNÉK TOVÁBB FORGÁCSOLJÁK A KÖZBIZALMAT

HÍRKLIKK
Szerző: SEBES GYÖRGY
2021.03.22.


Komoly törvényességi és adatkezelési problémákat vet fel az az újabb levél, amelynek kiküldéséről nemrég a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt. Így kommentálta Majtényi László, az Eötvös Károly Intézet elnöke Gulyás Gergely bejelentését.


A miniszter azt közölte, hogy a tiszti főorvos külön levélben akarja megkérni azokat a 65 év feletti embereket, akik még nem regisztráltak az oltásra, hogy tegyék meg. Müller Cecília azt kívánja elérni, fontolják meg, hogy érdemes-e beoltatniuk magukat. A miniszter nagy eredménynek nevezte, hogy az érintett korosztályhoz tartozók kétharmada már jelentkezett az oltásra és sajnálatosnak minősítette, hogy több százezer idős ember még hiányzik a listáról.

Aligha van törvényes jogalap az újabb levél kiküldésére és az is lényegi kérdéseket vet fel, miképpen hozhattak létre egy új adatállományt – a még nem regisztrált idős emberek neveivel. Majtényi László szerint ez az ügy ismét komoly problémákra mutat rá. Hiszen emlékezetes, a regisztráció eleve önkéntes, tehát nem érheti hátrány azokat, akik ezt – bármilyen okból – elmulasztották. Már az is sértette a jogot, hogy az oltásra jelentkezők adatkezelését a propagandaminisztérium feladatává tették. Ez joggal keltette azt a gyanút – amire már sokan rámutattak -, hogy a regisztráció nem is a járványügyet szolgálta, hanem inkább a jövő évi választás előtti adatgyűjtést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.