2021. március 2., kedd

ÚJABB TÍZMILLIÁRDOK MÉSZÁROS LŐRINC CÉGEINEK A GÖDI ÉS A KOMÁROMI IPARTERÜLETEK KÖZMŰFEJLESZTÉSEIRE

ÁTLÁTSZÓ / ORSZÁGSZERTE BLOG
Szerző: BODNÁR ZSUZSA
2021.03.02.


Egy minap közzétett rendeletmódosítás szerint az eredeti terveknél jóval többe fog kerülni a gödi és a komáromi iparterületek víziközmű-építése. Az akkumulátorgyártás óriási vízigényének biztosítása miatt távolabbi települések is érintettek lesznek a beruházásokban; Komárom vízellátásához például a tatai és tatabányai források karsztvizét is felhasználnák.


Tavaly áprilisban még “csak” 12 milliárdot szánt a kormány a gödi különleges gazdasági övezetben végrehajtandó víziközmű-fejlesztésekre. A Magyar Közlöny szombati számában megjelent kormányhatározat viszont már 32 milliárdra emeli ezt az összeget. Ennyibe fog kerülni, hogy a Samsung SDI második, most épülő gödi gyárába naponta 21 ezer köbméter víz jusson s hogy és a keletkező 11 ezer köbméter szennyvizet a váci szennyvíztisztítóba elvezessék.

A korábbi rendelet szerint a gödi beruházás a Fővárosi Vízművektől is kapott volna napi 1000 köbméter vizet. A mostani módosítás szerint viszont az összes mennyiséget a Váci Déli-Forte vízbázisról fogják biztosítani. A közműfejlesztésre kiírt tendert, ahogy korábban megírtuk, a Mészáros és Mészáros Kft. nyerte el. A beruházás kivitelezése 2024-ig fog tartani, de már ebben az évben 21 milliárdot szán a kormány az építésre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.