2021. április 14., szerda

A FIDESZ KÍNOSAN HALLGAT A SZEGEDI PROFESSZOR RASSZISTA MONDATAIRÓL

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.04.14.


Egy hete derült ki, hogy Gulyás László szegedi professzor rendszeresen rasszista gondolatokkal traktálja előadásainak hallgatóságát, ám a magát jobboldalinak mondó kormányoldal prominensei hallgatnak az ügyben. Egyedül Áder János köztársasági elnök hivatala adott ki – a Népszava kérdésére válaszként – egy néhány soros, semmitmondó közleményt.


A történteket már többször is felidéztük: a szegedi egyetem négy hallgatója megunta professzoruk permanens rasszista és szexista megjegyzéseit, és panaszt tettek Gulyás László ellen, amiért február 17-én egy online előadásában vállalhatatlan megjegyzésekkel fűszerezte a migrációról szóló kurzusán elmondottakat. Gulyás professzor az amerikai elnököt félhülyének nevezte, alelnökét fekete ribancnak, s azt is fontosnak tartotta közölni a hallgatósággal, hogy „a fekák az őserdőben lóf@szt sem csináltak.”

A Fidesznek mindehhez nem volt egy szava sem. Áder János, ahogyan több portálon is olvasható volt, megszólalt az ügyben, ám ez sem fedi teljesen a valóságot. Áder János ugyanis nem szólalt meg. Nem kért öt percet az állami televíziótól, rádiótól, nem hívta fel a Magyar Távirati Irodát, hogy nyilatkozna. Helyette, a Népszava kérdésére, hivatalának sajtóosztálya válaszolt. A lap amúgy azért fordult az államfőhöz, mert Áder János március 15-én a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta Gulyás Lászlónak. Nem a fekázásért, hanem – a hivatalos indoklás szerint – „a magyarság történetével kapcsolatos kimagasló színvonalú kutatásai, jelentős oktatói és tudományszervezői tevékenysége, valamint a nemzeti, polgári értékrendet közvetítő publikációi” elismeréseként...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.