2021. április 4., vasárnap

ÁDER JÁNOS ELVESZETT TISZTESSÉGE

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.04.03.


Áder János 2012-ben elvállalt egy munkát: a dicstelen körülmények között, plágium miatt távozó Schmitt Pál helyett lett kénytelen köztársasági elnök lenni. Nem önként és dalolva vállalta a feladatot, jó volt neki odakint Brüsszelben, nem panaszkodott soha a brüsszeli bürokratákra, nem mondta, hogy az ottani urak és asszonyságok olyanok, mint Moszkva volt valamikor, gyarmattartók és elnyomók. Jól érezte magát, a családja is beilleszkedett, nemigen akaródzott neki hazajönni, de nem volt más választása. Orbán Viktor hívta és az ő invitálására nem szerencsés nemet mondani.


Áder János munkája az lett volna, hogy köztársasági elnökként őrködjön a nemzet egységén, pártoktól függetlenül minden magyar ember érdekében óvja a törvényességet. Megválasztásakor azt mondta, hogy igyekszik majd ennek a kihívásnak eleget tenni, és száz jó törvény közül százat aláír, száz rossz törvényből pedig százat visszaküld a Parlamentnek, vagy az Alkotmánybíróságnak.

Áder János nem tartotta be az ígéretét, mert nem minden magyar ember, hanem a Fidesz köztársasági elnöke lett. Akárcsak dicstelen elődje, Schmitt Pál, ő is abba a helyzetbe került, hogy szinte csupa jó törvényt toltak az orra elé aláírásra, rossz törvénnyel, amely ellen kikelhetett volna, gyakorlatilag alig találkozott. Néha azért – a látszat kedvéért – futott egy kört, volt, hogy egy törvényt visszaküldött a Parlamentnek, hogy majd másodszorra, változtatás nélkül aláírja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.