2021. április 8., csütörtök

ÉS PONT

FACEBOOK
Szerző: KARÁCSONY GERGELY
2021.04.08.


Üzenet egy alternatív valóságból, avagy az emberek lenézésének minősített esete. A mai kormányinfón Gulyás miniszter két dolgot próbált elhitetni velünk:

1. A hajléktalanok érdekében akarják utcára tenni a hajléktalanok kórházát a járvány kellős közepén. Mert az a kormány szerint rendben van, hogy egy pár éve százmilliókból felújított, jól működő kórház helyére költségvetési szervet költöztetnek, és a legkiszolgáltatottabb, beteg embereket teszik utcára, hogy nekik legyen egy jó kis irodaházuk.

2. A kormány szerint a magyar diákok olcsó lakhatását az szolgálja, ha a ferencvárosi Diákváros helyére a Kínai Kommunista Párt elveit és befolyását szolgáló elitegyetemet telepítik 500 milliárdos kínai hitelből. Ez a magyar kormány véleménye Magyarországról. A budapesti városvezetés véleménye pedig az, hogy a kórház fontosabb, mint egy NER-es ingatlanmutyi. A magyar diákok olcsó lakhatása pedig sokkal fontosabb, mint a kínai befolyásszerzéshez való szolgalelkű asszisztálás a magyar adófizetők pénzén.

A Szabolcs utcai kórház nem költözik sehova. És pont. A kialakult méltatlan helyzet megoldására már javaslatot tettem a kormánynak. Készek vagyunk a kormánynak átadni egy fővárosi ingatlant, ahova azt költöztetnek, akit akarnak, cserébe tulajdonba kérjük a Szabolcs utcai épületet, ahol mi zavartalanul működtethetjük tovább a kórházat.

A főváros semmilyen módon nem megy bele abba, hogy Diákváros helyett kínai elit kampusz épüljön Ferencvárosban. És pont. Ha a kormány mégis felrúgja az erről kötött megállapodást, ha megint kiderül, hogy fabatkát se ér a miniszterelnök kimondott szava, akkor az bizony a kormánynak fontos stadion megépítését is érinti. Én szóltam.

👉 Szerinted mire van szükség? A kormány által egyszer már megígért diákvárosra, kollégiumokra a magyar diákoknak vagy jó az új terv, hogy inkább kínai hitelből kínai egyetem épüljön? Kommentben mondd el nekem a véleményed!

#Budapest #Magyarország

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.