2021. április 8., csütörtök

MINDEN EDDIGINÉL NAGYOBB LOPÁSRA KÉSZÜLNEK, A CEU-T A KÍNAI DIKTATÚRA EGYETEMÉRE CSERÉLI ORBÁN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.04.08.


Mindent elmond Magyarország irányváltásáról és jövőjéről, hogy a rendszerváltás után Budapesten létrejött CEU-t Orbán elüldözte, és helyette a kínai diktatúra egyeteme épül meg. A CEU arra jöt létre, hogy a világ minden részéről érkező fiataloknak a diktatúrából a demokráciába való átmenetet tanítsa, és a liberális demokráciák számára képezzen szakembereket. A kínai kommunista diktatúra elitegyeteme, ennek az ellenkezőjét képviseli, egy személyi kultuszra épülő diktatúra értékrendjét közvetíti, amely tapossa az emberi jogokat, megfélemlíti, bebörtönzi a másképp gondolkodókat és csírájában fojtja el a szabadságot.

De a beruházás nem Magyarországon az Orbán-rendszerben zajlana, ha nem Magyarország veszteségére, és a világ egyik legnagyobb korrupciós ügyletére épülne. Mert a kínai Fudan egyetem kampuszának építése olyan konstrukcióban történik, amiért már a tervek miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre kellene ítélni mindenkit, aki ennek a kigondolásában részt vett. Az történik, hogy minden pénzt Magyarország fizet, a magyar adófizetők 540 milliárd forintjába kerül, hogy a kínai kommunista diktatúra primitív agymosása Budapestre költözzön, de a pénzt kínai bankok kölcsönzik, kínai kivitelezőknek fizetik ki.

Ez azt jelenti, hogy gazdagodnak rajta a kínai bankok, a pénz csak átfolyik a kínai bankoktól a kínai cégek zsebébe, de az összes pénzt a magyar költségvetésből fizetik vissza kamatostul a kínai bankoknak, miközben az egyetem a kínaiaké lesz, és a kínai diktatúra propagandáját terjesztik benne. A kínai egyetem nemcsak a diktatúra elméletét és gyakorlatát tanítja, a pártelnök személyi kultuszát zengi, a nyugati demokráciákat és a jogállamokat mocskolja, hanem egyben kínai kémközpont is lesz, magyar adófizetők pénzén. A magyarok fizetnek és nem kapnak semmit, csak egy primitív, elnyomó diktatúra agymosását.

Maga a konstrukció, amellett, hogy a hűtlen kezelés tipikus példája, egy abszolút korrupciós modell, ami azért nem meglepő, mert a Kínai Állami Építőmérnöki Vállalat, amely közbeszeszerzés nélkül kapja meg a beruházás kivitelezését, a világ legkorruptabb vállalataként ismert. Az 540 milliárd forint a tervezett költség, a NER-ben ez általában már az első kapavágás után közel a duplájára emelkedik. Senki nem tudja ellenőrizni, hogy mi az építkezés valódi költsége, az 540 milliárd forintból annyit lopnak el, amennyit akarnak. A kínai bankok a kínai állami korrupciót nem vizsgálják (és viszont), a nyugati beruházásokra, banki műveletekre jellemző átláthatóságnak nyoma sincs. Annyit lopnak el belőle, és annyit fizetnek kenőpénzként Orbánnak és a bűnszervezetének, amennyit akarnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.