2021. április 7., szerda

JOBBIK: ORBÁN A FOCI-EB MIATT KOCKÁZTATHAT A NYITÁSSAL

24.HU
Szerző: FARKAS GYÖRGY
2021.04.07.


A párt szerint a járványügyi helyzet nem indokolná a gyors újranyitást.


Orbán Viktor kedden délután jelentette be, hogy mivel megvan a kormány által megszabott 2,5 millió beoltott ember, így szerdától nyithatnak az üzletek, újraindulhatnak a szolgáltatások, amiről már meg is jelent a határozat a Magyar Közlönyben. Közben az állami hírügynökség arról számolt be, hogy Budapest is beadta rendezési elképzeléseit a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra.

A határidő április 7-e volt, a Jobbik pedig furcsa egybeesésnek tartja, hogy Orbán Viktor éppen előtte jelentette be

"a szakemberek szerint teljesen indokolatlan lazítást, egy olyan bűvös 2,5 milliós átoltottsági határszám ürügyén, amit egyetlen járványügyi szakember sem képes értelmezni és felfogni, hogy miért pont annyi"…


Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke korábban úgy nyilatkozott, csak az a város maradhat rendező, amely garantálja bizonyos számú néző beengedését a stadionba. A Jobbik ezért azt is érdekes egybeesésnek tartja, hogy éppen az UEFA végleges döntésének napján, április 19-én nyitják újra az iskolákat is, noha a járványügyi szakemberek szerint ez is óriási kockázatokat rejt magában.

"Nos, az nyilván lehetetlen, hogy egy teljhatalommal és éppen ezért kizárólagos felelősséggel bíró kormányfő annyira felelőtlen és könnyelmű legyen, hogy a saját monomániás hóbortjaihoz igazítsa a járványügyi döntéseket, ugye? Ezek a dátumbeli egybeesések, ugye, csak furcsa véletlenek?"

– írta közleményében a Jobbik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.