2021. április 7., szerda

LÁSZLÓ IMRE: AZ EGYRE BIZONYTALANABB KÖRÜLMÉNYEK ÉS A FOKOZATOSAN CSÖKKENŐ SZAKMAI SZÍNVONAL ÁRA

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2021.04.06.


„Sokan nem fogják elfelejteni a magunk mögött hagyott húsvéti napokat. Számomra is felejthetetlen volt az a három nap, amelyet önkéntes orvosként tölthettem el a Szent Kristóf Szakrendelőben. Egészségügyi közgazdász feleségemmel közösen segítettünk a berendezett oltóponton. Pár napra a praxisban is ismét orvossá lehettem.” László Imre az ország egyik legképzettebb válsághelyzeti orvosa, jelenleg Újbuda DK-s polgármestere írta ezeket Facebook posztjában. Azt mondja, bár a magyar egészségügy mindhárom lába sérült, amíg két ember lesz benne, az egészségügy működni fog. Igaz, egyre bizonytalanabb körülmények között és fokozatosan csökkenő szakmai színvonalon, aminek ára van!


Az egészségügy három lába az alapellátás, a járóbeteg-szakellátás és a fekvőbeteg gyógyintézetek – mondja László Imre, aki saját bevallása szerint polgármesterként is orvos maradt, hisz a tisztességes betegellátásban, ezért vallása az egészségügy.

Azt mondja, arról, hogy az alapellátás iszonyatos gondokkal és problémákkal küzd, már sokan sokat írtak. Ezek az írások arról szóltak, hogy túlterheltek a háziorvosok, hogy Orbán szervezése miatt hovatovább nincs idejük a területük betegeivel foglalkozni. Magyarul az alapellátásban feszültségek vannak – iszonyatos túlterheléssel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.