2021. április 28., szerda

MAGÁNAK NEM JÖTT MEG A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYA, MÁSOK KAPTAK, PEDIG NEM JÁRNA NEKIK. A RENDSZER REMEKÜL MŰKÖDIK

TELEX
Szerző: JOÓB SÁNDOR
2021.04.28.


Olvasóink beszámolói alapján továbbra is elég nagy zűrzavar uralkodik a védettségi igazolványok körül. Van, aki úgy kapja meg, hogy még biztosan nem védett, más hiába vár rá hetek óta, és hiába érdeklődik róla hivatalos helyeken. Egyik olvasónknak a hazai bürokrácia lassúsága miatt végül saját költségén kellett PCR-tesztet végeztetnie, és most külön tesztet kell csináltatnia az igazolványához is. A levelekből az is kiderül, hogy a hazai hivatalos nyilvántartásokban elég nagy káosz van.


Mostanra legalább az kiderült, mire is lehet majd használni a március óta postán érkező védettségi igazolványokat. Ha elérjük a négymillió beoltottat, ezzel az igazolvánnyal lehet majd beülni a vendéglátóhelyek és kocsmák belső tereibe, elmenni színházba, moziba, múzeumba, könyvtárba, uszodába, edzőterembe, sportrendezvényekre. Akinek védettségi igazolványa van, annak a nyitás után már maszkot sem kell viselnie a sport- és kulturális rendezvényeken.

Mikor érjük el ezt? A kormány április végére tervezte, hogy meglesz a 4 millió beoltott, a Telex számításai szerint ez a mostani oltási tempóval május elejére tolódhat. Így most már más megvilágításba kerül az, miért is kellett kiküldeni a védettségi igazolványokat március elejétől – akkor, amikor még semmire sem lehetett használni őket. Most, amikor szükség lesz rá, több millió embernek lesz ilyen igazolványa, igaz, lesznek olyanok is, akiknek addigra éppen lejár az okmány. Akik tavaly estek át a fertőzésen, azoknak csak fél évig érvényes az igazolványuk...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.