2021. április 28., szerda

DERMESZTŐ ÉRZÉS, AMIKOR KÖZLIK VELED, HOGY NOVÁK KATALIN DÖNT AZ ÉLETEDRŐL

24.HU
Szerző: KÁLMÁN ATTILA
2021.04.28.


Március 1-je óta csak a miniszter engedélyezheti az egyedül örökbe fogadni akaróknak, hogy lehet-e gyerekük ilyen módon. Homoszexuálisnak adtuk ki magunkat, és így érdeklődtünk, hogy milyen esélyeink vannak. A hangfelvételeink alapján nem sok jóra számíthatnak az azonos nemű párok.


Bálint és Oszkár (kérésükre a nevüket megváltoztattuk) közösen szeretnének gyerekeket vállalni, ezért az év elején belevágtak az örökbefogadásba. Tették ezt annak ellenére (és azzal szemben), hogy a kormány éppen a hozzájuk hasonló meleg párok esetében igyekszik ellehetetleníteni az örökbefogadást, hiszen még az Alaptörvénybe is beleírták, hogy hiába élnek együtt, sőt, akár gyereket is nevelhetnek közösen, a kormány szemében ők akkor sem lesznek család.

Mivel Bálint és Oszkár a törvények szerint nem lehetnek házaspár, csak egyikük indíthat örökbefogadást, még akkor is, ha bejegyzett élettársi kapcsolatban élnek. Így Bálintéknak is el kellett dönteniük, hogy hivatalosan melyikőjük fogadja örökbe a gyermeket. Hosszú évek óta így megy ez, mindenki tud róla, de a kormány tavaly úgy kezdett beszélni a melegek örökbefogadásáról, mint valamiféle erkölcstelen kiskapuzásról.

Sőt, Kövér László házelnök egyenesen úgy fogalmazott az azonos nemű párok örökbefogadásáról:

"Erkölcsi értelemben semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között meg a között, aki ezt követeli. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze."

Ennek szellemében a parlament fideszes többsége meg is szavazta az új örökbefogadási törvényt, amely március elsején lépett hatályba. Ennek a legtöbbet vitatott pontja, hogy az egyedül örökbefogadók örökbefogadási alkalmassági határozatát személyesen Novák Katalin miniszternek kell jóváhagynia...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.