2021. április 8., csütörtök

MIÉRT UTASÍTOTTAM EL AZ ÚJ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLATI JOGVISZONYT? – EGY MAGYARORSZÁGI SZAKÁPOLÓ BESZÁMOLÓJA

TETT.MERCE.HU
Szerző: TETT SZERKESZTŐSÉG
2021.04.08.


Ön vállalta a válaszadó szerepét és elfogadta megkeresésünket, köszönjük szépen! Jelen esetben a magyar egészségügy helyzetével, az ellátás minőségének jelenlegi és jövőbeli állapotával kapcsolatosan kérdezzük. Mióta dolgozik az egészségügyben?


Horváth Györgyi: Köszönöm én is a megkeresést, a felkérést és lehetőséget! 31 éve dolgozom ápolóként. Ebből 13 év volt gyermekgyógyászati járóbeteg-szakellátás, a 31 év zömét azonban kórházakban felnőtt szakápolóként, illetve ápolási asszisztensként dolgoztam.

Jelenleg is itt dolgozik?

Horváth Györgyi: Nem. A kórház, amelyiknél alkalmazásban voltam, nem hosszabbította meg a szerződésemet. Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy az új szolgálati jogviszony alapján történő munkavégzés feltételeit nem írtam alá.

A többség aláírta. Ön miért nem?


Horváth Györgyi: Mert nem az ápolókra szabták, hanem az orvosok státuszát rendezi új sorokba, ill. a hálapénz kivezetésének néhány alternatívája is bele lett foglalva.

Mindaz a személyzet, akik az egészségügyben az orvosokon kívül közalkalmazottakként voltak eddig foglalkoztatva, csak mint melléktermék van kezelve a törvényben.

Én ezt nagyon megalázónak érzem! Az összes eddigi kormány – a rendszerváltás óta – képviseli ezt a szemléletet. Az egészség, a gyógyítás színvonalának emelése egyiküknek sem volt fontos. Így nem hihető az sem, hogy maga az ember számítana bármit is a politika szemében. Csak egy üres frázis a szájából, hogy az ember érték.

Egyébként pedig már nem tartok el senkit. Elsősorban már magamért vagyok felelős, és ez ad egyfajta szabadságtudatot ahhoz, hogy ne a pénz körül forogjon az életem. Sikerült megtartanom eddig, amiért megküzdöttem. Van enni- és innivalóm. Hajlék a fejem felett. Ruha és cipő, hogy betakarjam a testem a hideg ellen. Fám, amivel befűtöm a kályhát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.