2021. április 29., csütörtök

PUSZTAI ERZSÉBET: HÁROM HÓNAPNÁL ELŐBB NEM ÉRDEMES BEOLTANI AZOKAT, AKIK ÁTESTEK A COVID-FERTŐZÉSEN

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2021.04.29.


Magyarországon hivatalosan eddig csaknem 755 ezer ember esett át a koronavírus-fertőzésen. Arról, hogy ők a betegség lefolyása után mennyi idővel kaphatnak védőoltást, megoszlanak a vélemények. Fölmerült, hogy 90 napnál korábban is lehet, mások kivárnák a három hónapot. Pusztai Erzsébet infektológus, egészségügyi szakértő szerint az adatokból való következtetése, és saját véleménye szerint három hónapnál hamarabb nem érdemes. Úgy véli, arról, hogy Magyarországon végül is hogyan zajlik a vírusfertőzésen átesettek oltása csak akkor tudnánk, ha a kormány folyamatosan, minden nap közzé tenné a korrekt adatokat, és nem hamis táblázatokkal manipulálna.


Müller Cecília országos tiszti főorvos azt mondta, az Egészségügyi Világszervezet még nem tett konkrét javaslatot a koronavírus-fertőzésen átesettek oltására, csak szakmai ajánlások vannak. Ön szerint mi a megfelelő eljárás?

– Eddig arról volt szó, és Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is ezt mondta el akkor, amikor a saját példáját mutatta be, hogy három hónappal a betegség után már lehet oltani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.