2021. április 7., szerda

UGYAN MÉG NEM KÖTELEZŐ A MOZIKBAN A FIDESZT ÉS ORBÁNT DICSŐÍTŐ PROPAGANDAFILMEKET VETÍTENI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2021.04.06.


...Felemerül a kérdés, hogy mi közünk van nekünk Kínához, a Kínai Kommunista Párthoz és az ő propagandájához? Normális körülmények között annyi közünk lehetne, hogy szánakozva vesszük tudomásul: egy távoli galaxisban, vagyis egy távoli diktatúrában 2021-ben ilyen sajnálatos viszonyok uralkodnak, miközben örömmel nyugtázzuk, hogy szerencsére számunkra ez legrosszabb esetben is a sci-fi kategóriája. Csakhogy ez nem feltétlenül van így.

Aki eddig is pontosan tudta, hogy a Budapest-Belgrád, sohanapján megtérülő, rengeteg sok évre titkosított vasúti beruházást például a úgynevezett patrióta gazdaságpolitikát képviselő magyar állampárt kínai gigahitelből finanszírozza Mészáros Lőrinc tisztességes, önerőből zsírosra hízott üzletember nagyobb dicsőségére, az nem tőlem fogja megtudni, hogy sokkal több közünk van ehhez a távoli, mínuszos hírhez, mint gondolnánk. Ha hozzávesszük az ezer sebből vérző, a magyar adófizetők érdekei ellenében tető alá hozott, a magyar adófizetőket súlyos milliárdokkal megkárosító kínai lélegztetőgép- és vakcinabizniszt, akkor szintén van okunk elgondolkodni.

És akkor még nem beszéltünk arról az egészen friss és ropogós, ellenben kétségbeejtő poszthúsvéti hírről, miszerint a Budapest-Belgrád vasúthoz kísértetiesen hasonló üzletre készül Kínával és a Kínai Kommunista Párttal az Orbán-kormány. Ez azt jelenti, hogy óriási kínai hitelt venne fel a magyar állam a kínai elitegyetem, a Fudan budapesti kampuszának megépítéséhez, az erről szóló kormányzati előterjesztést Palkovics László innovációs és technológiai, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jegyzi, a propagandakormány már meg is tárgyalta, de valamiért nem verték nagy dobra, pedig a mi bőrünk van terítéken, nem az övék.

A sanghaji Fudan Egyetem, amely vállaltan és nyíltan a Kínai Kommunista Párt irányítása alatt áll, 2024-ben Budapesten nyitná meg első önálló európai kampuszát. Vagyis az orbánizmus hátán vetnék meg a lábukat felsőoktatási dimenzióban az Európai Unióban. A ma nyilvánosságra került információk szerint a beruházáshoz 100 milliárd forintot a magyar állam közvetlenül biztosítana, 450 milliárdot pedig Kína hitelezne, ergo a beruházás drágább volna, mint amennyi pénzt a kormány 2019-ben a magyar felsőoktatára összesen adott. 

Járulékos haszon mimagyaroknak: a hitelt teljes egészében a magyar állam fizetné vissza egy vagyonkezelő alapítványon keresztül, miközben az építkezésre a világ több pontján korrupció és kémkedés gyanújába (!) keveredett Kínai Állami Építőmérnöki Vállalat tett ajánlatot, a munkálatokat pedig kínai munkások végeznék. Hogy mimagyaroknak jobb legyen...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.