2021. május 22., szombat

AZ ALAPTÖRVÉNY TIZEDIK ÉVE

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.05.22.


Hatvanmillió forintot szán kormányunk az Alaptörvény ünneplésére, mivelhogy tíz éve fogadták el azt. Igaz, kilencszer már módosították, így egy-egy változatra úgy kábé nyomorult hatmillió jut, ez pedig a fiúknál (akiknek fütyijük van) és a lányoknál (akiknek meg puncijuk) maximum egy tonhalas szendvicses szolid bulira elég ismerve az áraikat – vadászati kiállítás, vizes vb és a többi -. Az Ovizsaru örökzöldje azért került bele a szövegbe, mert az egyik módosítás szerint az apa férfi, az anya nő. Ezt fogják ünnepelni a fiúk és a lányok Varga Judit felügyelete alatt, lesz tudományos konferencia, az Alaptörvény értékeit bemutató tanulmánykötet, emlékplakett és ünnepi bélyeg is.

Valószínűleg elírták a számot. Ilyesmire hatmilliárd körül szoktak szánni a megvalósulásig folyamatos kiegészítő áremelkedéssel, de momentán nem a pénz a lényeges, hanem az ünneplő hevület és szándék. 2011. április 18-án történt meg a gyalázat, amit most ünnepelni akarnak és fognak is, ekkor fogadták el az Alaptörvényt, amiről senkivel nem egyeztettek, vitára, megfontolásra nem bocsátották, fölhatalmazást a megírására senkitől nem kaptak, rajtuk kívül más nem szavazta meg. Éppen ezért Vörös Imre volt alkotmánybíró az új országgyűlés egyik első feladatául azt határozta meg, hogy meg kell állapítania az Alaptörvény és az önkényuralmat kirívóan biztosító törvényi rendelkezések alkotmányellenességét és semmisségét.

Ezen túl sok ünnepelni való nincs. Vörös Imre – volt alkotmánybíró – egyébként le is vezeti az Alaptörvény alkotmányellenességét kifejtve azt is, hogy elfogadása bűncselekmény volt, a Fidesz alkotmányellenes puccsot hajtott végre vele, mert a “hatalom kizárólagos birtoklására irányuló tevékenységen” túl, a “hatalom erőszakos megszerzésére és gyakorlására és birtoklására irányuló tevékenység” is tetten érhető benne. Összefoglalva: alkotmányellenes puccs történt Magyarországon, ezért az Alaptörvény és a Fidesz egypárti diktatúrája közjogi értelemben érvénytelen. Így az Alaptörvényt a választási törvénnyel együtt meg kell semmisíteni, sőt, az ellen föllépni állampolgári kötelesség is. Mégpedig a következők miatt (szintén Vörös Imrétől)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.