2021. május 3., hétfő

NYILVÁNOS VITÁRA HÍVJA ORBÁNT AZ ISMERT VALLÁSTÖRTÉNÉSZ: KI TUD TÖBBET MAGYARORSZÁGRÓL…?

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2021.05.03.


A péntek reggeli miniszterelnöki rádiószózat nem kifejezetten egy makulátlan elme örök ragyogását bizonyította. Hogy mire számíthatunk az eljövendő időben a felsőoktatásban, arról Gábor György vallástörténészt, tanszékvezető egyetemi tanárt kérdeztük.


Miután pénteken reggel az ország miniszterelnöke közölte, hogy kiket óhajt az egyetemek élén és alapítványi vezetésében látni, Bayer Zsolt is azonnal megszólalt és kiadta az ukázt: például a Kende Ágnes-féléket kellene eltakarítani a felsőoktatásból. Az említett szociológusnak az a „bűne”, hogy szót emelt a roma gyerekek integrációja mellett. Te hogy látod, a pénteki Orbán-beszéd iránymutatását követően, az ellopott egyetemeken miként lehet majd felismerni a nemzeti érzelmű oktatókat? Esetleg egy fehér csukjáról?

– Itt talán még nem tartunk, de ebben sajnos csak reménykedhetünk. Bár Orbán azt is mondta, hogy „az egyetemek nemzeti intézmények, a nemzeti szuverenitás, öntudat, műveltség letéteményesei, nem akarja, hogy ezek globalista, a nemzeti karakterüket elvesztő intézmények legyenek, olyanokat akar a kuratóriumokban látni, akik ezzel a nemzeti szemlélettel rendelkeznek” stb....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.