2021. május 13., csütörtök

ÓRIÁSI VÁLTOZÁS ELŐTT A JÁTÉKIPAR - A GAMEREK MÁR TÖBBET KÖLTENEK A MOZIZÓKNÁL

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.05.13.


Egyre többen néznek filmet, hallgatnak zenét streaming szolgáltatásban, ez a jelenség azonban terjed a videójátékok terén is. Akadnak, akik már az ünnepi játékvásárlási szezon „kisimulását” is elképzelhetőnek tartják. A játékipar amúgy mostanra megelőzte a globális filmipar és az észak-amerikai sport összes teljesítményét.

A koronavírus-járvány egész ágazatokat sodort válságba, de akad néhány, amelynek kifejezetten fellendülést hozott. A hetekig tartó karanténokon, a bezártságon, a közösségi szórakozási lehetőségek beszűkülésén a legnagyobbat alighanem a videojáték ipar nyerte. Ez az ágazat amúgy is meglehetős növekedésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben, miközben alaposan át is alakult.

A hetekig tartó karantén aztán már a vírus első hulláma idején komoly fellendülést hozott. Mat Piscatellának, az NPD Group videojáték-elemzőjének már az elmúlt nyáron közzétett felméréséből kiderült, hogy a válaszadók 79 százaléka mondta, hogy videojátékokat játszott a megelőző fél évben. Vagyis a COVID-19 járvány márciusi kezdete óta átlagosan 14 órát töltött a gép előtt hetente, az egy évvel korábbi átlagos 12 órával szemben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.