2021. június 1., kedd

A LEGNEHEZEBB ELSŐ LÉPÉS

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő
2021.06.01.


Vajon melyik a határátkelés legnehezebb lépése? A megérkezés? Az ügyintézés? Az alkalmazkodás? Vagy valami teljesen más? Meték egészen a Fülöp-szigetekig mentek (már több történetet olvashattatok itt tőlük), de nekik valami más volt a legnehezebb pillanat.


„Eltelt az első hatvan nap. Megismertük Palawant, bebarangoltuk Puerto Princesa összes kis és nagyobb utcáját és felfedeztünk rengeteg helyi kis éttermet.

Nagyon szeretünk itt lenni és jól döntöttünk, hogy ezt a csodálatos szigetet választottuk. Nem tudtuk pontosan, hogy hova menjünk, de azt pontosan tudtuk, hogy mennünk kell valahova.

Pusztán azért választottuk Palawant, mert itt lakott egy barátunk, és amikor meglátogattam, akkor megtetszett a hely.

Sok különleges új dolgot kellett megtapasztalnunk, amik európai szemmel nézve nekünk furcsák voltak. A közlekedéstől a bevásárláson át a mindennapi élet lassúságáig mindent.

Most már mondhatom, hogy megszoktuk a körülöttünk lévő dolgokat. Azt hiszem, hogy mindegy az ember merre indul el, mindenhol találkozik olyan dolgokkal, amiket nem ért vagy másként csinálna.

Mi ide jöttünk és akartuk megérteni az itteni embereket és szokásokat. Még otthon úgy döntöttünk, hogy bármilyen nehéz is lesz az elején, nem adjuk fel és megoldunk minden felmerülő problémát.

Szerencsére az internet olyan jó, hogy az online munkánkat kitűnően tudjuk végezni innen a tengerpartról vagy a kis házikónkból....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.