2021. június 19., szombat

ÁLLAMFÉRFIAK ÉS ÁLLAMASSZONYOK

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2021.06.18.


Bizonyára egyszer vége lesz az előválasztási kampánynak, és megpihenhetnek a résztvevők.
Rájuk fér, különösen a miniszterelnök-jelöltekre, hiszen igazi megpróbáltatás ebben a hőségben kampányolni.
Viszont megmutatja a munkabírásukat is, amire nagy szükségük lesz, főként, ha nyernek, hiszen - mint tudjuk - a vezetés nem méznyalogatás.
Dobrev Klára ma fatornyos kis falunkban járt, Szigetszentmiklóson, ahol vártunk rá vagy két-háromszázan, beleszámolva az aranyos ellentüntetőket is.
A rendezvény előtt megjelent az egyik ellentüntető, táblával a kezében, melyen a Dobrev-klán ellen tiltakozott, miközben a klán névadója még az M-0 családias hangulatú dugójában üldögélt, melyet a regnáló hatalom egyik sikertörténete, a Duna-híd többször visszatapsolt felújítása okozott ma is, mint évek óta mindig.
Átérezve a tüntető magányát a számára idegen közegben, valamint tisztelve kiállását megtapsoltuk, ő pedig belesimult nem túl nagy számú elvbarátai közösségébe, kik, hogy tudjuk kiket tisztelhetünk bennük "Hazaárulók" táblával hirdették politikai identitásukat.
Aztán megjött a rendezvény szónoka, aki a helyi versenyző, az egyébként igen csinos tanárnő bemutatkozó beszéde után elmondta, hogy természetesen neki szónokolnia illik, hiszen milyen politikus az, aki még szónoklatot se tud tartani, de ő valójában beszélgetni jött, és ezt később bizonyította is.
Tudtam, hogy okos, tudtam, hogy gyakorlott előadó, mégis, jó volt látni, hogy személyiségével, barátságos modorával pillanatok alatt milyen kellemes, oldott légkört tudott teremteni.
A beszéd rövid volt, közérthető és lényegretörő, természetesen papír és sugógép - sőt, kevlár kombiné nélkül, nekem nagyon tetszett, még az is mikor azon dilemmázott, hogy most, hogy az államférfiak helyett nők jönnek, hogyan is kellene őket megnevezni - államnőknek esetleg?
A kötetlen beszélgetés során feltűnt a klánellenes aktivista, aki megkérdezte, hogy nem gondolkodtak-e még a Fidesszel való összefogáson, amire a válasz az volt, hogy az ország érdekében mindenkivel hajlandók összefogni, csak a tolvajokkal nem, így aztán a Fidesz természetesen kiesik a körből.
De azért jó volt látni, hogy az ellenkező táborból érkezettel is lehet beszélgetni, ha jó a modora és érdemi mondanivalója is van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.