2021. június 8., kedd

„AZ A JÓ, AMIT NEM TESZEL MEG ELLENEM” – BRÓDY JÁNOS-KLIPPREMIER

HVG.HU
Szerző: hvg.hu
2021.06.08.



"Meg kell értenünk az árok másik oldalán állókat, ha szeretnénk, hogy véget érjen a kirekesztés és a gyűlölködés lelket mérgező és idegeket roncsoló közéleti gyakorlata." Meglepetés-kislemezt kapott Bródy János a 75. születésnapjára, most az egyik dalhoz klip is készült.


A dalszerzők a legtöbb esetben úgynevezett szerzői demó formájában mutatják meg az elképzelésüket a közvetlen munkatársaknak: ez általában egy hangszer kíséretével lejátszott vázlat, amit később a hangszerelés, a zenei rendező és az előadó még sok ponton módosíthat. A közönség elé már a gondos munkával kidolgozott végső változat kerül.

Bródy János sokszor kifejtette, hogy szerinte egy dal lényege az énekelt, ritmusos szöveg, és ez az, ami minden másnál jobban kötődik az emberi lélekben. Amikor menedzsere, Mentler Krisztina először hallotta a Mariana-árok demófelvételét, úgy érezte, hogy a szerző előadásában ennek a dalnak egészen különleges hangulata van.

A dalt egyébként eredetileg Koncz Zsuzsának írta Bródy, és 2020 végén meg is jelent az énekesnő Szabadnak születtél című albumán.

„Számomra Bródy otthoni sallangmentes felvétele kiemelte a dalba sűrített gondolat általános és jelen korunkban hihetetlenül fontos üzenetét. Meg kell értenünk az árok másik oldalán állókat, ha szeretnénk, hogy véget érjen a kirekesztés és a gyűlölködés lelket mérgező és idegeket roncsoló közéleti gyakorlata. Bródy János szuggesztív demófelvétele megérdemli, hogy nyilvánosságra kerüljön” – mondta Mentler Krisztina, aki elhatározta, hogy ezt egy másik Bródy-dallal, az eredetileg 40 éve a Beatrice előadásában ismertté vált Mire megy itt a játékkal együtt megjelenteti bakelit kislemez formában meglepetésként a szerző születésnapjára.

Ez a pandémia miatt ugyan kicsit csúszott, de végül nemrég át tudták adni Bródynak (és a közönség is megvásárolhatja), most pedig a Mariana-árokhoz videoklipet is készített Farkas Péter, ami Mentler reményei szerint „még személyesebbé tudja tenni egy értékes dal első szerzői változatát”.

A klip a hvg.hu-n látható először.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.