2021. június 8., kedd

AZ ORBÁN-CSAPAT AZ EB-RE IS BEVISZI AZ ILLIBERÁLIS FASISZTA POLITIKÁT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.06.08.


Nem hazudtolja meg magát Orbán Viktor tizenegye, amely előre bejelentette, hogy a rasszizmus ellen kiállást nem fejezi ki a mérkőzés előtti letérdeléssel. Semmi meglepő nincs ebben, Orbán Magyarországa az élet minden területén vétózza, blokkolja és elutasítja az emberi jogok védelmét, a kisebbségek elleni erőszak elutasítását, valamint a rasszizmus és a kirekesztés minden formája elleni tiltakozást. Mielőtt a képmutatók hazudozásba kezdenének, emlékeztetünk arra, hogy a magyarokon kívül csak a lengyel fasiszta tejtestvérek nem térdelnek le. Ez mindent elmond a keresztényfasizmus lényegéről.

Mi sem természetesebb ennél egy antiszemita ideológiára épülő fasiszta diktatúrában, amelyben a diktátor a rasszista és kirekesztő gyűlöletkeltésre, az idegengyűlöletre és a bevándorlásellenességre építi a hatalmát. Az MLSZ által kiadott közlemény olyan cinikus és hazug, mintha maga Szijjártó írta volna, amikor azt állítja, hogy “az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán és a stadionban sem, amit az MLSZ nem csak elfogad, de egyet is ért vele”. Mintha ez lenne a “nem térdelés” oka.

Valójában Orbán tizenegye viszi a politikát a pályára és a stadionba, méghozzá Orbán illiberális politikáját, amely elutasítja a politikai korrektséget, a kínai diktatúra elleni elítélő nyilatkozatokat, a BLM Mozgalom által képviselt antirasszizmust, és minden demokratikus, emberi jogi és nemes gesztust. Ezt a fasiszta gyűlöletpolitikát fontosnak tartják még az EB-n is bevvini a pályára, a stadionba, megörvendeztetve vele a magyar futballszurkolók kemény magjának neonáci tagjait.

Ha egy kevés szerencsénk van, akkor a nyilván ezúttal is a sötétséget jól kifejező fekete pólókban szurkoló magyar ultrák nem fognak “Heil Hitler” karlendítéssel pózolni, amikor civilizált országok válogatottjainak játékosai letérdelve kifejezik a kiállásukat a rasszizmus ellen, és szolidaritásukat azokkal, akiket rasszista támadás ér a pályán és a pályán kívül. Ilyesfajta emberi gesztusra a fasiszta Magyarország válogatottja nem képes. Majd meg lehet magyarázni megint, hogy ez a karlendítés nem az a karlendítés.

Minden csapat letérdel, kivéve a magyarokat (és a lengyeleket). A térdelést is “baloldali ámokfutásnak” tartó Orbán-rezsim hazudik: ez kiállás a más bőrszínű játékosok mellett, s általában a faji alapú gyűlölködés, megkülönböztetés és kirekesztés ellen. Ez sporttársak közötti szolidaritás is. Orbán megtiltotta a szolidaritást a magyaroknak, amivel azt is kifejezi, hogy nem sportember. A tiszta fehér játékosokból álló magyar csapat délcegen áll majd a pályán, hirdetve a fasiszta fehér felsőbbrendűséget...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.