2021. június 21., hétfő

HUHOGÓ MAGYAROK

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.06.21.



Vizsgálatot indít az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a magyar-francia meccsen történtek miatt. Közelebbről azért, mert a magyar közönség egy része rasszista bekiabálásokkal szórakoztatta magát, ezen felül huhogtak, amikor az ellenfél színesbőrű játékosához, Kylian Mbappéhez, vagy az algériai származású Karim Benzemához került a labda. A vizsgálat lezárása után feltehetőleg megbüntetik a magyar szövetséget, fizetni fogunk néhány ezer eurót, majd minden megy tovább a következő huhogásig. A pénzt nem az elkövetők, hanem a szövetség kasszájából teremtik elő, vagyis, a magyar emberek adóforintjaiból pergetik ki a büntetést.


Nem vagyok naiv, és nem is kívánok annak látszani, Nagyon jól tudom, hogy a labdarúgást kedvelő közönség nagyobb része tisztességes, és esze ágában sincs huhogni, vagy éppen fütyülni, mint tették azt többen az írek elleni barátságos mérkőzésen. Sőt, bizonyára olyanok is vannak, akik szégyellték magukat emiatt, mert nem értettek egyet a hangos kisebbség sajátos véleménynyilvánításával.

Azt sem gondolom, hogy ilyen csak nálunk fordulhar elő, hogy tőlünk nyugatra nincsenek szélsőségesek. Vannak, talán nem is kevesebben, mint nálunk, a különbség mindössze annyi, hogy jobb helyeken a hivatalosság megkülönbözteti őket a normális emberektől. Elhatárolódik tőlük és semmilyen módon nem huny szemet a megbotránkoztató viselkedésük miatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.