2021. június 19., szombat

MINDEN ÉVBEN SZEXUÁLIS BŰNCSELEKMÉNYEK EZREI MIATT INDULNAK PEREK AZ AIRBNB ELLEN

QUBIT
Szerző: HEGYESHALMI RICHÁRD
2021.06.17.


Évente több ezer szexuális bántalmazási ügyben indul eljárás az Airbnb ingatlanközvetítő szolgáltatás ellen, de a vállalat mindent megtesz, hogy a dolog titokban maradjon a nyilvánosság előtt – írja a régi munkatársaktól kapott információkra hivatkozó Bloomberg.

A lap nyomozása feltárta, hogy az Airbnb milyen pénzügyi elszámolási trükkök és jogi taktikák egész arzenáljával akadályozta meg, hogy az ügy eljusson a szélesebb nyilvánossághoz. Az Airbnb többek között kötelező választott bírósági záradékokra és titoktartási szerződésekre hivatkozva úszta meg, hogy a törvény szembesítse őket a biztonsági előírások semmibevételével.

A Bloomberg vizsgálata azt az eredményt hozta, hogy a szabályozó testületeknek, a kutatóknak és a felhasználóknak is csak felületes ismereteik vannak róla, hogy az Airbnb milyen biztonsági ügyekben szokott eljárni. Gyakran az ügyeket vizsgáló bíróságok sem tudják, hogy kié a jogi felelősség. A vállalat trükkök százaival elérte, hogy se a peres ügyek, se az elszámolások ne kerülhessenek napvilágra, és azt is megakadályozták, hogy a bíróságok felmérhessék, mekkora felelősség hárul az ingatlanközvetítőkre az általuk hirdetett szálláshelyeken elkövetett bűncselekményekért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.