2021. június 25., péntek

MINDEN IDŐK LEGGYENGÉBB NÉMET CSAPATA VERTE KI A MAGYAR ÁLLAMI CSAPATOT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.06.24.


...Magyarországon a futballt államosították, mint mindent egy fasiszta rendszerben, az egész bajnokság állami tulajdonban van, ahogy az MLSZ és a magyar válogatott is állami tulajdon. Az állam pedig Orbán Viktor tulajdona, ezért végeredményben minden Orbáné. Orbán állami csapata a franciák ellen 1:1-re győzött, mert ezzel megnyílt a továbbjutás elméleti lehetősége, a németek ellen viszont 2:2-re veszítettek, mert ezzel kiestek az Európa-bajnokságról. Ha az 1:1-es győzelem a goebbelsi propagandasajtóban azt jelentette, hogy “Orbán feltámasztotta a magyar futballt, megérte minden pénzt, mert “minden egyes forint jó helyre ment, megérte”, akkor a 2:2-es vereség azt jelenti, hogy Orbán nem támasztott fel semmit, és kidobott pénz volt minden százmilliárd forint.

Továbbra is úgy gondoljuk, hogy ha a magyar válogatott lenne a világ legjobb csapata, ha megnyerné a világbajnokságot, az Orbán-rendszer akkor is egy fasiszta diktatúra, egy undorító és mocskos elnyomó hatalom, amellyel szemben nincs elnézés, nincs bocsánat. Márpedig a futballsikereket erre találták ki, hogy a futballőrült magyarok mindent elnézzenek, mindenről lemondjanak, ha van a futball élvonalában jegyzett csapatuk. Orbán erre költötte a magyarok pénzét, vércukorvizsgálatra ezért kell nyolc hónapot várni egy végtelennek tűnő listán. Jövő tavaszra lehet időpontot kapni.

Ezért soha nem fogunk Orbán állami futballcsapatának szurkolni, ahogy most is – életünkben először – a németeknek szurkoltunk, méghozzá minden idők legrosszabb német csapatának, mert nem támogatjuk Orbánnak azt az aljas tervét, hogy a futballsikerek miatt azonosuljon vele érzelmileg az ország. Ebbe a hibába ellenzékiek is beleesnek, azt képzelik, hogy az Orbán-csapatnak szurkolás ártalmatlan, semmiféle hatással nincs a diktatúrához való érzelmi viszonyukra, de ez hazugság. Képesek 90 perc nevetséges örömért vagy győzelemért odadobni még húsz évet Orbánnak.

Azokat a futballistákat, akiket főállásban alkalmaznak Orbán állami csapatában, és a tüdejüket kiköpve próbálják megakadályozni a náluk százszor jobb játékosokat, hogy gólt rúgjanak, sajnálni lehet, mert szerencsésebb időszakokban ők csak futballisták lennének, nem pedig egy diktátor aljas és piszkos tervének jószándékú végrehatói. Együttérzünk velük, de ez nem homályosítja el azt a tényt, hogy Magyarország érdeke az, hogy Orbán állami csapata soha ne legyen képes arra, hogy a diktatúrát bebetonozza, Orbánnak dicsőséget és elismerést szerezzen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.