2021. június 22., kedd

NÁCI-E VAGY?

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2021.06.22.


Buzi-e vagy, szoktuk viccesnek hitt formulában feltenni egymásnak a kérdést, de persze nem komolyan. Egy váratlan politikai fordulattal most azt is ideírhatnám: tegyék fel egymásnak ezt a kérdést a fideszesek, merthogy most őket zavarja legjobban, ha valaki a saját neméhez vonzódik. Tudjuk jól: nem volt ez mindig így; pontosan tudták például Szájer Józsefről, hogy – nős ember létére is – milyen a szexuális élete, nem volt az hétpecsétes titok, még évtizedekkel ezelőtt sem, és ha rendes munkát végeztek a titkosszolgálatok, akkor Kaleta Gáborról sem Peruban derült ki az, amit– véletlen-szerűen – mi is megtudhattunk. (Nem szeretném összekeverni Szájert Kaletával: ez utóbbi, mármint a pedofília bármely változata súlyos bűncselekmény, az előbbi pedig ízlés dolga. Mármint nem a „melegség”, hanem az orgiákon való részvétel. Legfeljebb kijárási tilalom esetén nem szeretik a hatóságok.


De – mint mesélik – nem ők ketten vannak csupán a Fidesz közelségében, akik nem a kormánypárt által preferált, hagyományos szerelemben élnek, de nagyon helyesen, erről nincs nyilvántartás. Nyilvántartást, eredetileg, a Fidesz akart, mégpedig a pedofilokról, s bár irtózom mindenféle nyilvántartástól, ebben az ügyben nem szívesen foglalnék állást. Nem tudom, kell-e ilyen típusú külön törvény, magam hajlanék arra, hogy éppen elég, ha a Btk szankcionálja. De nem vagyok jogász, azt azonban meg tudom állapítani, hogy kell ahhoz némi pofátlanság, hogy egy olyan párt, amelynek szereplője bizonyítottan nemzetközi botrányhős lett, ennek ellenére, ügyét a kormány titokban kívánta rendezni, szóval, hogy egy ilyen párt egy ilyen törvénnyel álljon elő. Ez csak annak az orbáni filozófiának felel meg, amely a saját múltbeli cselekedeteit azonnal elfelejti, a politikai ellenfelekét viszont évtizedekre visszamenőleg felemlegeti. A Fidesz tehát, önmagának nem teszi fel azokat a kérdéseket, hogy liberális-e voltál ( figyelem: szándékosak a nyelvtani hibák), vagy mikor lettél hirtelen Isten-hívő, esetleg azt, hogy harcoltál-e a gyülekezési jog korlátozása ellen, tiltakoztál-e a sajtó bekebelezése ellen, kiálltál-e a sztrájk-jogokért, de nemkülönben azt, hogy mikor fordultál a melegek ellen?

Nem, az Orbán vezette Fidesz nem tesz fel semmi olyan kérdést önmagának, amely bizonyítaná a színe változásait. Amely bizonyítaná, hogy a szivárványtól hogyan jutott el az egyszínű feketéig. Most ugyanis ezt tette, állítólag azért, hogy elterelje a figyelmet, ne a Fudannal, vagy az alapítványokon keresztül kitalicskázott – ők szerették használni ezt a szót – állami vagyonról beszéljünk. Ne arról essen szó, hogy mivé tették ezt az országot a lassan tizenkét év alatt, ne arról, hogy hovatovább önkényuralom épült demokratikus díszletek között, és főként ne arról, hogy eljutottunk az újabb személyi kultusz korszakáig. Abban az országban, ahol ugyanis a jobb oldalon elvárás lett a Vezér dicsőítése, tévedhetetlenségének megéneklése, ott már nyugodtan beszélhetünk személyi kultuszról. Ez nem olyan, mint az észak-koreai, de nem is olyan, mint a Rákosi-éráé, de a Kádár-időkhöz nagyon is hasonlítható. A krumplileves legyen krumplileves, a pörköltes zakó legyen pörköltes, a jövedelmed legyen havi fizetés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.