2021. június 8., kedd

ORBÁN SZERINT “BALOLDALI” AZ EGÉSZ EURÓPAI UNIÓ, ÉS “ÁMOKFUTÁS” AZ EMBERI JOGOK VÉDELME

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.06.08.


Magyarország morális állapotának és tudatvesztésének súlyos jele, hogy Orbán Viktor naponta mondhat olyan szélsőséges hazugságokat, amelyekért a kilencvenes években Magyarországon még kinevették volna, s a megszólalásai közéleti botrányt okoztak volna. Ma ezeket minden kommentár nélkül közli a viszonylag független magyar média is. Ezzel az a baj, hogy az emberek elhiszik, megszokják, ha nem mondja meg senki, hogy mit jelent, amit ez a közveszélyes ember mond.

Annak kapcsán, hogy az Európai Unió megszünteti a külpolitikai kérdésekben a vétójogot és meghatározott többséghez köti az uniós álláspontot, Orbán kijelentette, hogy “meg kell fékeznünk az európai baloldal külpolitikai ámokfutását. Nézzük a “tényellenőrzést”, amit ideje lenne a magyar sajtónak is átvennie, és az amerikai szabad sajtó mintájára kimondani, ha valaki hazudott. Legyen az amerikai elnök vagy a magyar miniszterelnök.

Orbán sorozatban vétózta meg az Európai Unió külpolitikai állásfoglalásait, egyebek mellett Oroszország, Izrael és legtöbbször Kína esetében. Minden alkalommal az EU valamennyi tagállama elfogadta a nyilatkozatokat, kivéve Magyarországot, amely vétójogával élve egyedüliként akadályozta meg, hogy az EU közös nyilatkozatot adjon ki. A vétójogával visszaélve, gyakorlatilag az EU külpolitikájának irányítójává vált, mert nemcsak az határozza meg az EU külpolitikáját, amit tesz, hanem az is, amit nem tesz meg.

Mivel Orbán az EU valamennyi tagországával szemben vétózott, ezért nem felel meg a valóságnak az, hogy ő az “európai baloldallal” szemben szavazott. Illetve csak akkor, ha Magyarországon kívül (beleértve a tejtestvér keresztényfasiszta Lengyelországot is) mindenki baloldali az Európai Unióban, vagyis az egész Európai Unió baloldali. Ez azt a képtelenséget állítja, hogy urópa minden állama baloldali, kivéve Magyarországot.

Orbánhoz képest valóban valamennyi uniós ország “balra” áll, mert ő egy szélsőjobboldali fasiszta, náci. Ebből a pozícióból nézve valóban mindenki baloldalinak tűnik. De ez csak Adolf Hitler ideológiájának nézőpontjából jelent baloldaliságot. Valójában az Európai Unió demokratikus országai között vannak baloldali, jobboldali, konzervatív kormányok, de van egy közös nevezőjük, a parlamentáris demokrácia, a liberális jogállam elfogadása...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.