2021. június 8., kedd

PLUSZ PÉNZ ÉRKEZIK A NYUGDÍJASOKNAK A HÉTEN - NOVEMBERBEN ÚJABB JUTTATÁS VÁRHATÓ

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.06.08.


A folyószámlával rendelkező nyugdíjasoknak a Kincstár pénteken írja jóvá az évközi rendkívüli nyugdíjemelést. Még ez a példátlan lépés sem lehet azonban elegendő ahhoz, hogy ellentételezze az időseknek a fogyasztói árak megugrását. Novemberben tehát újabb kiegészítés jöhet. Jövőre választási év jön.


A Magyar Közlönyben korábban megjelent rendelet alapján azoknak a nyugdíjasoknak, akik bankszámlára kapják járandóságukat, már pénteken jóváírják az évközi nyugdíjemelés összegét. Aki még mindig kápéban kapja a pénzt, annak egy kicsit várnia kell. A Magyar Posta minden hónapban 12 munkanapon át viszi ki a nyugdíjakat. A nyugdíjasoknak már tavaly novemberben kiküldték, melyik hónapban mikor kerülnek ők sorra.

Nem mellékes, hogy mekkora összegről lehet beszélni. A rendelet szerint az idei első öt hónap nyugdíjának 0,6 százalékát adják oda pluszban, júniustól pedig az év további részében havonta érkezik a 0,6 százalékkal emelt járandóság. A legszámosabb csoport tavaly – szinte pontosan minden harmadik nyugdíjas tartozott ide – 150-200 ezer forintot kapott havonta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.