2021. június 23., szerda

"SZÉGYEN A MAGYAR TÖRVÉNY" - VON DER LEYEN NEM HAGYJA ANNYIBAN A MELEGEK JOGAIT SÉRTŐ JOGSZABÁLYI VÁLTOZTATÁSOKAT

NÉPSZAVA
Szerző: HALMAI KATALIN
2021.06.23.


Az EB-elnök szerint ezek egyértelműen sértik a szexuális irányultságon alapuló diszkrimináció tilalmát, szembemennek az emberi méltóság, az egyenlőség elveivel és az alapvető emberi jogokkal.


Az Európai Bizottság elnöke utasította az illetékes biztosokat, hogy levélben hozzák a magyar hatóságok tudomására a “pedofiltörvénnyel” kapcsolatos aggodalmaikat, mielőtt még a jogszabályi változások hatályba lépnek (ez előszele is lehet egy esetleges kötelezettségszegési eljárásnak). Ezt Ursula von der Leyen egy szerda reggeli sajtótájékoztatón jelentette be. A német kereszténydemokrata politikus szerint a magyar törvénymódosítások egyértelműen sértik a szexuális irányultságon alapuló diszkrimináció tilalmát, szembemennek az emberi méltóság, az egyenlőség elveivel és az alapvető emberi jogokkal. Erről nem vagyunk hajlandók kompromisszumot kötni, hangsúlyozta.

“Mélyen hiszek egy olyan Európai Unióban, ahol mindenki az lehet, aki akar, és mindenki azt szerethet, akit akar”

- mondta von der Leyen, megerősítve, hogy az általa vezetett testület mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy minden európai polgár jogait biztosítsák, bárhol is éljenek...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.