2021. június 21., hétfő

ÚJABB CSAVAROK A CAFETERIÁBAN - AKI TUD, ANNAK ÉRDEMES ALKALMAZKODNIA

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.06.21.


Egész évben nem kell figyelni a SZÉP-kártya különböző zsebeire, bátran költhet mindenki mindenre. Idén kedvezőbb adózású lett a reprezentáció és az üzleti ajándék, de nem mindegy, ki mikor kapja.


A Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslata, amelyben a SZÉP-kártyára történő befizetés szochomentességének teljes idei évre fenntartását tartották jó ötletnek, meghallgatásra talált a kormánynál. Már közzé is tették azt a rendeletet, amely az egész idei évre előírja a hosszabbítást. (A SZÉP-kártya szabályait itt szedtük össze.)

Júliustól visszaállt volna a korábbi években megszokott, legfeljebb 450 ezer forintos éves keret, amelyen belül a munkáltatók szálláshelyszámlára 225 ezer forintot, vendéglátásra 150 ezer forintot és szabadidőre 75 ezret adhattak kedvezményes adózással. Ezt írta felül az új jogszabály, amely szerint az év végéig fennmarad a veszélyhelyzet idején megemelt 800 ezres éves keret. Ebben a szálláshelyszámlára 400 ezer forintot, vendéglátásra 265 ezret és szabadidőre 135 ezret tölthet a munkáltató kedvezményes adózással...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.