2021. július 26., hétfő

AZ OLIMPIAI ÉRMEK OLCSÓBB UTASBIZTOSÍTÁST HOZNAK - MEGNŐTT AZ UTAZÁSI KEDV, SOKAN TARTANAK KÜLFÖLDRE

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: L.J.
2021.07.26.


Jelentősen megnőtt az utazási kedv az elmúlt időszakban, és a következő hetekben még többen mehetnek külföldre nyaralni. Most különösen fontos, hogy utasbiztosítás nélkül senki ne induljon útnak. A Posta Biztosító az olimpiai játékok ideje alatt díjkedvezményt ad a magyar érmek után. A legtöbbet, 30 százalékot az aranyérem hoz a biztosítást kötőknek.


Az átoltottság növekedésével, az utazási korlátozások enyhítésével és a Budapestről egyre több célállomásra induló repülőjáratok számának növekedésével már júniusban megugrott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma. Újra megjelentek a charterjáratok is a legnépszerűbb nyaralócélpontok - Egyiptom, Görögország és Törökország közkedvelt nyaralóhelyei – felé. A július 1-jétől érvényes uniós Covid-igazolvány bevezetése pedig tovább könnyítette az utazásokat.

A növekvő utazási kedvet jelzi az is, hogy a legtöbb kormányablakban csak hetekkel előre – van ahol csak szeptemberre – lehet időpontot foglalni az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK) igényléséhez. Az Azénpénzem.hu pedig olvasói jelzésekből úgy értesült, hogy az időpont nélkül érkezőknek sok helyen órákat kell várni erre az ügyintézésre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.