2021. július 16., péntek

EGYRE LÁTVÁNYOSABBAN ÉPÍTI KI SAJÁT HÁTTÉRÁLLAMÁT A KORMÁNY A K-MONITOR ÉS A TASZ SZERINT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: Átlátszó
2021.07.15.


Elkészült és megjelent a két civil szervezet negyedik Korrupciófigyelő jelentése, amelyben a 2021 márciusa és júniusa közti időszakban vizsgálták a jogállamiság leépítésére irányuló törekvések, illetve az állami korrupció alakulását. Az anyaghoz szakértői véleményt adott az Átlátszó főszerkesztő-helyettese, Erdélyi Katalin is.

“A koronavírus-járvány legsúlyosabb, harmadik hullámának árnyékában is változatlan trendet láttunk: miközben zajlott a közvagyon és közfeladatok kiszervezése vagyonkezelő alapítványokba, folytatódott a vagyonjuttatás a kormánnyal jó kapcsolatot ápoló személyeknek és köröknek, a járványkezelést pedig átláthatatlanság és a kormányzati kommunikáció következetlensége jellemezte.” – olvasható a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) honlapján megjelent összefoglalóban, amelyben a most megjelent, negyedik Korrupciófigyelő-jelentést ismertetik.

A K-Monitor és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) 2020 szeptemberében indította el Korrupciófigyelő programját, amelynek keretében negyedévente kiadott elemzésekben vizsgálják a jogállamiság leépítésére irányuló törekvések és az állami korrupció alakulását. Az első jelentésről itt, a másodikról itt, a harmadikról itt írtunk.

A K-Monitorral közösen készített anyag a 2021 márciusa és júniusa közötti időszakot tekinti át jogállamisági és korrupciós szempontból. A komoly téma ellenére közérthetően megfogalmazott, és a könnyebb befogadhatóság érdekében viszonylag rövid, mindössze 26 oldalas jelentés négy részre bontva részletezi az időszakban történteket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.