2021. július 27., kedd

"HA EZEK EGYSZER BUKNI FOGNAK..." - A FIDESZ-SZÉKHÁZNÁL TÜNTETETT AZ ELLENZÉK

NÉPSZAVA
Szerző: BATKA ZOLTÁN
2021.07.26.


Hétfő délután a vártnál jóval többen, legalább ezren mentek el a Terror Háza elé, hogy onnan a Fidesz Lendvay utcai székháza elé vonuljanak. A tüntetők zöme fiatal, huszonéves volt, ám jócskán akadt közöttük az idősebb korosztályból is. „Mondjunk nemet a megfigyelésre” címmel hirdetett tüntetést a Momentum és az LMP a Pegasus-botrány nyomán.

Nem akarok olyan országban élni, ahol ilyen megtörténhet – mondja egy fiatal lány arra a kérdésre, hogy miért jött ki a Momentum tüntetésére, amelyet a Pegasus-kémszoftverének valószínűsíthető magyarországi bevetése miatt szerveztek. Szerinte agyrém, hogy ma, több évtizeddel a rendszerváltozás után is tüntetni kell a törvénytelen lehallgatások ellen. - A Fidesz eddigi működését tekintve nem kérdéses, hogy „ezek akit csak tudnak, lehallgatnak” - tette hozzá.

„Addig nem szabad leállni, amíg be nem ismerik a disznóságot, és ki nem vizsgálják ezeket az ügyeket"

– fogalmazott a középkorú Imre. Szerinte most ezt kell sulykolni minden csatornán, mivel ez most több, mint a sima lopás. Azzal ugyanis úgy-ahogy együtt lehet élni, ám a lehallgatással és a megfélemlítéssel már egyáltalán nem. Egy idősebb hölgy, Molnár Ili is úgy véli: a Fidesz mindenre, így a teljes lehallgatásra is képes a hatalomért. Arra a kérdésre, hogy miért vannak kevesebben a korosztályából, úgy vélte: "sajnos a kortársai zömét mára meghülyítette a kormánypropaganda.” Szerinte most is az lesz, hogy a negatív híreket ingyenkrumpli osztogatással fogják elcsitítani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.