2021. július 2., péntek

HIÁBA A SAJÁT EMBERÜK A NAV ELNÖKE, NEM LEHET MINDEN NYOMOT ELTÖRÖLNI

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.07.02.


Vágujhelyi Ferencnek nem csak a Microsoft korrupciós botrányban játszott szerepe miatt negatív a híre. A nevezetes amerikai kitiltási ügyben is szóba került a személye, s köze volt a pénztárgép-beszerzésekhez is. Ugyanakkor a kinevezése mögött nem igazán a vélelmezett, hosszú bájtok éjszakájaként elhíresült (el)takarítási akcióhoz hasonló terv állhat, inkább az, hogy még intenzívebben húzzanak majd le megrendeléseket – a NAV uniós forrásokból finanszírozandó informatikai fejlesztéseiből – a pénztárgépek bevezetésénél is már komoly üzletekhez jutó NER-es vállalkozói körök. Ez a véleménye a „zöld dossziés” Horváth Andrásnak. Vágujhelyi már dolgozott az adóhatóságnál, s abban az időben volt ott főosztályvezető Orbán vejének a testvére, Tiborcz Péter. Az elévülések kapcsán is juthat szerephez, de Horváth szerint a legnagyobb gond mégis az, hogy erősödni fog az adóhatóság politikai irányítása.


Mint portálunk is megírta, Varga Mihály pénzügyminiszter a napokban menesztette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal eddigi elnökét, Sors Lászlót, a helyére Vágujhelyi Ferencet nevezte ki. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal országos vezetői értekezletén a váltást azzal indokolta, hogy a gazdaság digitalizálásában az adóhivatalnak kulcsszerepet szán a kormány, ehhez új célok mentén kell továbbfejleszteni a NAV-ot. A pénzügyminiszter kiemelte: Vágujhelyi Ferenc korábban már dolgozott a hivatalnál informatikai elnökhelyetteseként, legutóbb pedig a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács vezetőjének tisztségét töltötte be, ahol szintén az infokommunikációs szektor fejlesztése volt a feladata.

Abban bizonyára igazat mondott Varga, hogy új célokhoz kellett az új ember. S az is biztos, hogy a most leváltott Sors Lászlóról kedvező vélemények jelentek meg. Olyanok például, mint a higgadtnak és mérvadónak tartott Raskó György által (a Facebookon) megfogalmazott megjegyzés: „Sors Lászlót jó 20 éve ismerem még Esztergomból. Ha van született becsületes ember, akkor ő az. Csak találgatok, miért menesztették, de nem merem leírni...”
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.