2021. július 31., szombat

KAKUKKFÉSZEK

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.07.31.


Ha netán az a képzete volna önnek, hogy egy tébolydában ücsörög, aminek eldobták a kulcsát, szabadulni belőle tehát nem nagyon lehet, ne tessen aggódni, nincsen egyedül. Tegnap a Nemzeti Választási Bizottság hitelesítette Orbán népszavazási kérdéseit, azokat, amelyeket ép elméjű ember fel sem tenne, nálunk pedig a magas grémium hagyta jóvá, igaz, akképp, ami már repedéseket mutat a monolit őrületen. Bizakodni sok ok nincsen azonban, tudjuk, hogy ezeket a repedéseket mindig begyógyítják, a hajó léket soha nem kap, s voltaképp gondolkodásunk egyik tárgya éppen az, hogy ez meddig mehet.

A képtelen kérdéseket kilenc kettő arányban hagyta jóvá az NVB, úgy, hogy a hírek szerint hárman már az elején távoztak azzal, hogy ebben ők részt nem vesznek. Tisztelet a bátraknak, és azoknak is, akik maradásuk után mondtak nemet. Ha a bizottságban való tagságuktól függ a megélhetésük, lehet, veszélybe került az, de előfordulhat, hogy amúgy is. A rezsim szereti ellehetetleníteni, megszégyeníteni, pellengérre állítani és anyagilag kisemmizni a neki ellentmondókat, ha egyelőre föl nem kötheti őket, de egy embert nagyon sokféleképpen lehet megölni. Szóval, tettel és hallgatással is.

Ilyen bátrak, mint ez az öt ismeretlen, sokan vannak a hazában, mégsem mennek semmire. Mert mindig és mindenhol megvan az a kilenc, aki eldönti, megszavazza, végrehajtja vagy csak asszisztál a tébolyda kialakulásához, és most felőlük kellene elrévednünk kicsit, mi lenne az a határ, amire már ők is nemet mondanának, mi az az erkölcsi vagy józan észbeli cezúra, ami elhozná a tagadást, az ellentmondást, vagy csak annak beismerését, hogy amit tőle kérnek szervilizmusban és lojalitásban, az már nem végrehajtható, mert ellenkezik ha mással nem is, de a józan ésszel legalább...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.