2021. július 8., csütörtök

KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY - A MÉLTÓ ÉLETÉRT

KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY
Szerző: KézenFogva Alapítvány
1993-


A méltó életért


Magyarországon minden huszadik ember él mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy kommunikációs akadályokkal, ami jelentős kihívások elé állítja őket. Ezek az akadályok nehezek, de nem leküzdhetetlenek. Rajtunk is múlik, hogy felülkerekednek-e.

Hogy átléphessenek a személyes akadályaikon

A KézenFogva Alapítvány 1993 óta dolgozik egy befogadó társadalomért, melyben a fogyatékos emberek képesek méltósággal élni mindennapjaikat.

Életük minden fázisában támaszt nyújtunk. Segítünk a tanulásukban, egészségügyi ellátásukban, a munkahely keresésben vagy éppen jogi kérdésekben. Semmilyen adottság vagy körülmény nem lehet akadálya, hogy szerető család vegye őket körül, önállóan közlekedhessenek, állandó munkahelyük vagy éppen saját otthonuk legyen.

Tevékenységeink nem csak a fogyatékos egyént érik el. Támogatjuk családjaikat is és feladatunknak tartjuk a velük foglalkozó szakemberek, az ellátásukban részt vevő szervezetek fejlesztését is. Ezzel megelőzzük a családok széthullását, az anyagi kilátástalanságot, és társadalmi elszigetelődésüket.

És hogy leomoljank a társadalmi akadályok is

Sajnos a fogyatékos emberek számára nem a személyes adottságaik leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást. A többségi társadalom előítéletei, közönye vagy éppen tudatlansága talán még nagyobb akadályként tornyosulnak a kiteljesedésük előtt.

Éppen ezért a személyes segítségnyújtáson túl a társadalmi korlátok leomlásáért is küzdünk.

A fogyatékos emberek életminőségének alakulása számunkra a magyar társadalom érettségének tükörképe. Amíg egy társadalom nem tudja elfogadni és megbecsülni azt, hogy attól egész, ha az egyének különbségeit befogadja, addig nem értük el álmunkat, és van min dolgoznunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.