2021. július 10., szombat

MINDENT TILTANAK ÉS BÜNTETNEK, AMI A “HAGYOMÁNYOSTÓL” (VAGYIS TŐLÜK) ELTÉRŐ, EZ A FASIZMUS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.07.09.


...Kutatni sem lehet, csak a hatalom által meghúzott keretek között, "hagyományos" tartalommal, tanítani sem lehet másképp, sőt mást nem is kell, nem is szabad, újságot sem lehet írni, csak a hatalom által meghúzott keretek között. Semmit nem lehet csinálni, mert még a hálószobában is bent vannak, még a legintimebb személyes világba is beleszólnak, és megmondják, mit, kivel, s hogyan lehet csinálni, kit lehet szeretni, kit nem, amiből persze ők maguk semmit nem tartanak be. Sőt.

Nincs itt semmi új, semmi látnivaló, egy “hagyományos”, ócska fasiszta diktatúra van itt, ami egyik oldalról gyalázza a szabadságot és a jogállamot, mégis azzal próbálja magát legitimálni és az elődeitől megkülönböztetni, hogy azért jogállamnak nevezi magát. Nem más ez, mint jellemtelenség, képmutatás, köpönyegforgatás, színlelés. Az “illiberális” jelentése “fasiszta”, ezért Orbán “illiberális demokrácia” nem mást, mint “fasiszta demokráciát” jelent. Így már érthető, miről van szó.

Nagyon is hagyományos fasizmus és nácizmus ez, ugyanúgy a szabadság felszámolására, az egyéni jogok eltörlésére és antiszemitizmusra épül, mint az összes fasiszta diktatúra. Orbán egy fasiszta, náci, egy antiszemita, demagóg populista, akiből még az egyes fasisztákra és diktátorokra jellemző puritanizmus is hiányzik, mert közben tolvaj is. Amikor az emberek lépésről lépésre és szó nélkül veszik tudomásul, hogy elveszik a szabadságukat, akkor arra ítélik magukat, hogy erőszak elszenvedői vagy elkövetői legyenek.

Mert ennek a vége csak erőszak lehet. Ahol megszűnik a jog, ott szükségszerűen megjelenik a erőszak. Az emberi természet tiltakozik minden elnyomás, jogfosztás és fasizmus ellen. A diktatúra természetellenes képződmény. A kérdés az, kinél mikor telik be a pohár. Nálunk már 2010 tavaszán betelt, amikor Orbán bejelentette a hamis fülkeforradalmat és a NER-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.