2021. július 7., szerda

ORBÁN CINIKUS JÁTÉKA AZ EURÓPAI JOGÁLLAM VÁLSÁGÁRA VILÁGÍT RÁ

KLUBRÁDIÓ
Szerző: Klubrádió
2021.07.07.


Az EU-ban évekig mentegették Orbánékat, így most nem meglepő a válság, a tagállamok elvoltak azzal, hogy Brüsszel nem nagyon kotyog bele a dolgaikba, állapítja meg a magyar sajtóhelyzettel foglalkozó külföldi publicista. A magyarhoz hasonló felfogásban igazgatott Szlovénia adja az EU következő soros elnökségét, emiatt egyre többen aggódnak, és már a közös fényképekkel is baj van.

Az ARD német köztévé híradója részletesen beszámolt a Riporterek Határok Nélkül elnevezésű nemzetközi szervezet jelentéséről, amelyben Orbán Viktor magyar miniszterelnököt a médiaszabadság kirívó ellenségeinek egyikeként, Alekszandr Lukasenko belarusz elnökkel és Kim Dzsong Un észak-koreai diktátorral együtt említették.

A riportban megszólaltatták Arató Andrást, a frekvenciájától megfosztott Klubrádió elnökét is, aki elmondta, hogy ez a rendszer, ez a kormány nem képes elviselni semmilyen eltérő nézetet, illetve a hatalmára vonatkozó bármilyen bírálatot.

Orbán ugyanakkor egész oldalas német újsághirdetésben állítja, hogy az Európai Unió szuperállamot épít, és követeli, hogy nyessék vissza az Európai Parlament jogkörét - emelte ki az ARD. Ezzel kapcsolatban Manfred Weber, az Európai Parlament néppárti frakcióvezetője nyilatkozott a német köztévének, és visszautasította a magyar kormányfő álláspontját.

Bírálattal illeti az Európai Unió vezetőit Michael Sauga, a Der Spiegel német hírmagazin kolumnistája, aki szerint nagyon helyes ugyan, hogy most éles hangú kritikák hangzanak el Orbán Viktor címére az azonos neműek kapcsolatának bemutatására vonatkozó magyar törvény miatt, de az igazság az, hogy az EU-székház főemeletén éveken át mentegették a budapesti autokratákat. Sauga úgy véli, hogy Orbán cinikus játéka a nyugati értékekkel az európai jogállam alapvető válságára világít rá. Az Európai Bizottság ugyanis évek óta elhanyagolta azt a feladatát, hogy felügyelje az uniós határozatok végrehajtását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.