2021. július 25., vasárnap

ORBÁN MÁR NEM TUD VISSZAFORDULNI

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2021.07.25.


Ma ott tartunk az orbáni rezsimben, hogy a miniszterelnököt a törvényesség látszata sem érdekli. Olyan mértékben érzi sajátjának az országot, hogy nyíltan vállalja: szarik a saját törvényeire is. Bocsánat e kifejezésért, nincs rá jobb szó, még a nyelvi eszköztárában igazán gazdag magyar nyelv sem képes ennél jobban kifejezni a miniszterelnök hozzáállását a jogszabályokhoz. Különben hogyan is nyilatkozhatott volna úgy saját mikrofonjába, hogy – szabad fordításban – nem érdekes, ha a népszavazás nem lesz eredményes, akkor is ő nyert. Ennél látványosabban nem vallhatja be egy ember, hogy mindaz, amit kitalált, fölösleges pénzszórás; 2016-ban több, mint 13 milliárd forintba került. Ha ehhez hozzátesszük az elmúlt öt év pénzromlását, az inflációt, valamint azt, hogy Orbán mára még gátlástalanabbul költi a közös pénzünket, akkor – nincs kizárva –, hogy a 20 milliárdot nyaldossa a mostani népszavazás.


Az a népszavazás, amelyre ez a miniszterelnök eleve kijelentette: tudja, hogy nem lesz érvényes, de a magyarok akkor is megállítják Brüsszelt, mint ahogy ezt tették az imént említett öt évvel ezelőtti referendumon.

Jómagam egyébként elhatároztam, hogy nem dőlök be a trükknek, nem fogom a népszavazást bírálni, ahelyett, hogy a megfigyelési ügyről írnék, de ezt a kormányfői hozzáállást lehetetlen kikerülni. És azért lehetetlen, mert teljes egészében mutatja, hogy ez a rezsim hova jutott. Oda, hogy a 2010-ben elindult látszatokból, a törvényesség imitációjából, a harmadik kormányzási ciklus végére elérkezett addig, hogy már ezt is elunta. Egészen pontosan Orbán elunta. A többiek meg követik őt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.