2021. július 19., hétfő

STUMMER JÁNOS: “EZ A MAGYAR WATERGATE-ÜGY, HA A FIDESZ LAPÍT, AZ BEISMERÉS”

HVG / ITTHON
Szerző: LENGYEL TIBOR
2021.07.19.


Feljelentést tesz a titkos megfigyelési gyanú ügyében a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke. Stummer János a hvg.hu-nak azt is mondta: mihamarabb meghallgatná a nemzetbiztonsági bizottság a titkosszolgálatokat, az ellenzék pedig parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi.


Már az, ami a sajtóban eddig megjelent a kormánykritikus újságírók, üzletemberek, közéleti szereplők állítólagos megfigyeléséről felvetheti a bűncselekmény gyanúját – mondta a hvg.hu-nak Stummer János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke. A politikus ezért még a mai napon feljelentést tesz tiltott adatszerzés, illetve információs rendszer vagy adat megsértése gyanújával ismeretlen tettes ellen.

A hvg.hu is szemlézte a Direkt36 tényfeltáró cikkét, amely szerint egy izraeli cég kémfegyverével, egy okostelefonba férkőző programmal vehették célba Magyarországon az Orbán-kormány kritikusait. A célpontként kiválasztott emberek között voltak újságírók, valamint médiacégeket is tulajdonló vagyonos üzletemberek. Arra utaló közvetett bizonyítékokat is találtak, hogy a titkos megfigyelések mögött a magyar állami szervek állnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.