2021. július 6., kedd

SZEGÉNY FRADI, SZEGÉNY KUBATOV! (MI LESZ VELED FTC ?)

HÍRKLIKK
Szerző: Dr. DÁVID FERENC
2021.07.06.


„Sosem gondoltam volna, hogy a Fradinak egyszer majd saját otthonával kell hadakoznia. Az FTC jelene és jövője valamennyi ferencvárosi lakosnak a szívügye. Ez már 122 éve így van. Baranyi Krisztina mégis hátat fordított nekünk. 2020 elején csupán annyit kértünk, hogy az önkormányzatnak befizetett adót a klub kapja vissza. Ezt az összeget utánpótlás-nevelésre és tömegsportra fordítottuk volna, ahogy ezt eddig is tettük. Arra kértük a polgármestert, hogy ne nyerészkedjen az ország legsikeresebb klubján. Végül Baranyi minden támogatást megvont a Fraditól. Eltökélte, hogy kivérezteti a klubot. Látjuk, hogy rá nem számíthat az FTC. Nem számít. Nélküle is folytatjuk a munkát. A sok száz gyerek, aki a Fradinál nevelkedik, minket igazol.” (Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke)


Kubatov arcátlan hazugsága kiborított. A Fradi elnöke ugyanis azt állítja, hogy az általa irányított egyesület adót fizet az önkormányzatnak. Itt és most mindenki előtt legyen világos, hogy a legnépszerűbb magyar klub nem fizet sem építmény, sem telekadót. Az FTC-hez egyébként dől a pénz, ennek legfőbb haszonélvezője a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. A központi költségvetésből közvetlenül áramló támogatások és segítségek, az adózási szabályok változásai, az adómentesség, valamint az állam által irányított szponzorok mellett a tévés közvetítési díjszabás és az UEFA nemzetközi szereplésért adott juttatásai szépen növekedtek az elmúlt években.

A leggazdagabb magyar egyesület elnöke (aki „másodállásban” párt alelnök, pártigazgató, országgyűlési képviselő) nagyhangon pénzt követel egy olyan kerülettől, amelyet az elmúlt másfél évben a központi kormányzat szabályosan kifosztott. Az FTC Zrt. 2020-as mérleg szerint nyeresége meghaladja az 1,5 milliárd (!) forintot, a cég bevétele több mint 10 milliárd (!) forint, az alkalmazottak száma kb. 200 fő, a társaságnál a havi átlagkereset hozzávetőlegesen 3 millió forint. (országos szinten ez az érték bruttó 440 ezer/Ft/hó/fő)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.