2021. július 26., hétfő

VÉGLEGES: HÉTPÁRTI ELLENZÉKI TÜNTETÉS LESZ MA DÉLUTÁN A FIDESZ SZÉKHÁZA ELŐTT

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2021.07.26.


Nem hajlandóak álproblémákkal feledtetni a lehallgatási botrányt, ezért a Terror Házától a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz vonulnak az ellenzéki pártok képviselői, hogy helyben kapjanak választ a felelősök megnevezésére.


Ezt erősítette meg a tiltakozást szervező Momentum szóvivője, aki a Hírklikknek elmondta: nem nyugodnak bele a Fidesz által elutasított szakbizottsági „puccsba”. Tompos Márton közölte: többek között az ellen is tiltakoznak, hogy a Fidesz egyre inkább a szocialista idők berendezkedését hozza vissza a hazai közéletbe, ami több mint anakronisztikus 2021-ben. Láthatóan már nem csak a saját kádereik kitömése a cél, hanem az ellenzékiek, független újságírók lehallgatása és ellehetetlenítése – s ez egyértelműen a pártállami időket idézi.

Miután beszerezték a szükséges engedélyeket, a tiltakozás 18 órakor a Terror Háza Múzeum elől indul és a cél a Lendvay utcai Fidesz-székház, ahol a pártok képviselői szólalnak fel. A Momentum, a Demokratikus Koalíció és az Új Világ Néppárt mellett a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP is képviselteti magát, bár álláspontjuk szerint a Pegasus-ügy nemzetbiztonsági kockázata pártokon felül áll...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.