2021. augusztus 11., szerda

ÁTLÁTSZÓ MELLÉBESZÉLÉS – EZERMILLIÁRDOK ÁRÁN

HÍRKLIKK
Szerző: PETSCHNIG MÁRIA ZITA
2021.08.11.


Az Orbán-kormány újabb eszközt talált ki a társadalom megvezetésére. A Magyar Közlönyt is felhasználja az utóbbi időben arra, hogy politikai véleményét kormányhatározat formájában közzé tegye. Gondolom azért, hogy e tekintélyes hivatalos fórummal fedje el a hazugságát, s keltse az igazság látszatát az emberek számára. Ez történt az unió helyreállítási alapjáról folyó tárgyalások elhúzódásának indoklásakor is. Mert rendkívül kínos lett volna bevallani, valójában miért utasította vissza többször is az Európai Bizottság a magyar terv elfogadását.


Amivel takaróznak

Azt a fedősztorit találták ki – belföldi használatra –, hogy a magyar kormány mindennél fontosabbnak tartja a gyermekek védelmét, és ezt a Bizottság nem akceptálja. Miután meghallgatták Gulyás Gergely helyzetértékelését „A kormány megállapította – olvasható a Magyar Közlönyben –, hogy az Európai Bizottság az Európai Parlament politikai nyomásgyakorlásának engedve … a gyermekek védelme érdekében megvalósított hazai joggyakorlással összefüggő politikai ellenvéleménye okán hazánk helyreállítási tervének elfogadását késlelteti”.

Na már most, ebből egy szó sem igaz, még az sem, hogy az Európai Bizottság „késlelteti” a megállapodás megszületését. Nem a Bizottság késleltet, hanem a magyar kormány késlekedik teljesíteni az uniós pénzek folyósításának előírt feltételeit. Az unió többször is haladékot adott nekünk erre, és nem a lassú, „politikai nyomás alatt döntő” brüsszeli bürokrácia okozza, hogy nem kapjuk meg a ránk kiszignált ez évi 326 milliárd forintos előleget. (Amúgy pedig 16 uniós tagállamnak már augusztusban elkezdték folyósítani a pénzeket, miután programjukat az Ecofin is jóváhagyta.)

Tudják ezt Orbánék is, mert nem hülyék, csak ők más labdával akarnak játszani – bennünket hülyítve –, mint amit az unió játékszabályai előírnak. Nem a kormány által gyermekvédelminek (mások által homofóbnak, pedofilnak) nevezett törvény akadályozza a magyar tervezet elfogadását, amiként azt a kormány elhitetni szeretné az országgal. Annál is kevésbé, mert ezt a törvényt június 10-én nyújtották be a parlamentnek (15-én fogadták el), ám a magyar projektet illető problémák már ezt megelőzően is kiütköztek.

A valós történet – nagy vonalakban
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.